Αποκλιμάκωση: Οι ρωσικές δυνάμεις επιστρέφουν στις βάσεις τους μετά τις ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία

Προς αποκλιμάκωση φαίνεται να οδεύει η κρίση στην Ουκρανία, καθώς η ρωσική κυβέρνηση διέταξε τη στρατιωτική της διοίκηση να αρχίσει να επιστρέφει τα στρατεύματα στις βάσεις τους από την Παρασκευή, μετά από ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA, αναφέρθηκε πως ολοκληρώθηκε επιτυχώς μια «έκτακτη επιθεώρηση» δυνάμεων στα νότια και στα δυτικά της χώρας.

Η ανακοίνωση προκάλεσε απότομη άνοδο στο ρούβλι, μετά από εβδομάδες εντάσεων με τη Δύση ως προς τη συγκέντρωση δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία. Είναι ασαφές πάντως εάν η εντολή αυτή καλύπτει όλες τις δυνάμεις που συμμετείχαν στις κινήσεις αυτές.

«Πιστεύω ότι οι στόχοι αυτής της έκτακτης επιθεώρησης έχουν επιτευχθεί πλήρως.Τα στρατεύματα έδειξαν την δυνατότητά τους να εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. «Από αυτή την άποψη αποφάσισα να ολοκληρώσω τις επιθεωρήσεις στον νότιο και τον δυτικό στρατιωτικό τομέα» είπε, προσθέτοντας πως θα επιστρέψουν στις βάσεις τους ως την 1η Μαΐου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βούλα: Η κατάθεση για το μυστηριώδη θάνατο 31χρονου σεφ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss