Αποκτάμε λαμπερή επιδερμίδα λίγο πριν από τις γιορτές | Vita.gr

Οι γιορτές πλησιάζουν και είναι αμφίβολο ακόμα αν η καραντίνα θα έχει λήξει. Ωστόσο, αυτός δεν είναι λόγος για να παραμελήσουμε την εμφάνισή μας. Το ζητούμενο; Να σβήσουμε τα σημάδια της κούρασης από την όψη μας μέσα σε λίγες μέρες και να αποκτήσουμε λαμπερή, ξεκούραστη, ροδαλή επιδερμίδα.

Ακολουθούμε το παρακάτω δοκιμασμένο εξπρές πρόγραμμα που έχει ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο στη λάμψη όσο και στην υγεία της επιδερμίδας μας.

1.Καθαρίζουμε απαρεγκλίτως το πρόσωπό μας πρωϊ και βράδυ. Το βράδυ, για να απομακρύνουμε τους ρύπους, το σμήγμα και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ (αν κάνουμε). Το πρωί, για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα της νυχτερινής καλλυντικής σύνθεσης.

Σημείωση:

Αν κάνουμε καθημερινά μακιγιάζ, τότε επιβάλλεται ο διπλός καθαρισμός, προκειμένου να δούμε άμεσα αποτελέσματα στη φωτεινότητα του δέρματος.

2. Μετά τον καθαρισμό, πρωϊ και βράδυ, απλώνουμε μία λοσιόν ή essence με γλυκολικό οξύ. Θα επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και θα αποκαλύψει άμεσα πιο λαμπερή και ροδαλή όψη. Την εφαρμόζουμε με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ ή τις παλάμες μας ταμποναριστά.

Εναλλακτική κίνηση:

Κάθε βράδυ ακολουθούμε μία αγωγή 7 ημερών, με αμπούλες γλυκολικού οξέος. Εφαρμόζουμε στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και χειλιών. Και όποτε βγαίνουμε από το σπίτι χρησιμοποιούμε απαραιτήτως αντηλιακό με ελάχιστο SPF15.

Σημείωση:

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, καλύτερα να αποφύγετε αυτό το βήμα. Προτιμήστε να ακολουθήσετε μία αγωγή 7 ημερών με αμπούλες βιταμίνης C. Είναι άλλο ένα σημαντικό συστατικό που φωτίζει και βελτιώνει θεαματικά την υφή και την ποιότητα της επιδερμίδας.

3. Δύο φορές την εβδομάδα, πριν κοιμηθούμε, κάνουμε απολέπιση με ένα scrub με φυσικούς κόκκους. Ετσι θα κάνουμε πιο λεία την επιφάνεια της επιδερμίδας ώστε να αντανακλά καλύτερα το φως.

4. Κάθε βράδυ τοποθετούμε στην περιοχή των ματιών ειδικά επιθέματα (eye patches) εμποτισμένα με συστατικά για την πλήρη αναδόμηση της επιδερμίδας. Τα αφήνουμε να δράσουν 30’-40’ και τα αφαιρούμε. Ετσι αντιμετωπίζουμε το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες. Αμεσα θα διαπιστώσουμε ότι το βλέμμα μας μοιάζει πιο ξεκούραστο με μειωμένες ατέλειες.

5. Σειρά έχουν οι μάσκες ενυδάτωσης, σύσφιξης και αντιγήρανσης. Τις εφαρμόζουμε και τις αφήνουμε να δράσουν τον συνιστώμενο χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες τους.

6. Μετά τον καθαρισμό και το γλυκολικό οξύ, απλώνουμε ένα ενυδατικό serum με υαλουρονικό οξύ, ρεσβερατρόλη και άλλα αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα όπως του πράσινου τσαγιού, που θα τονώσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης και θα εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες.

7. Στη συνέχεια απλώνουμε μία ενισχυμένη κρέμα νύχτας με αντιγηραντική δράση. Ωστόσο αποφεύγουμε τη ρετινόλη και τα παράγωγά της. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να προκαλέσει χημική αντίδραση εξαιτίας του γλυκολικού οξέος, με αποτέλεσμα ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss