Αυγενάκης: «Θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη στιγμή»

Στα νέα στοιχεία που προέκυψαν στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μετά τη χθεσινή απόφαση της Υγεινομικής Επιτροπής να επιτρέψει την παρουσία ενός αριθμού φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, απέδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τη σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναστείλει την απόφαση αυτή.

«Η Κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς αποφάσεις, ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Για εμάς είναι πρωτεύον θέμα η ασφάλεια των πολιτών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9,89”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απένειμε τα εύσημα στη Super League, υπογραμμίζοντας ότι «… από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» και πρόσθεσε: «Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την Υγειονομική Επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια. Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση. Κατά πλειοψηφία, χτες Δευτέρα το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση».

Όσο για το πότε θα καταστεί εφικτή η επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss