Αυγενάκης: «Θα δούμε πολύ άμεσα τα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επόμενη μέρα που «ξημέρωσε» για τον ελληνικό αθλητισμό, με την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Real Fm 107,1».

«Θα δούμε πολύ άμεσα τα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας πως με το νέο αθλητικό νόμο διασφαλίζεται η διαφάνεια στις ομοσπονδίες, ενώ αναβαθμίζεται ο ρόλος των αθλητών και των αθλητικών σωματείων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι έχουν εξασφαλιστεί και θα δοθούν άμεσα ενισχύσεις συνολικού ύψους 12 εκατ. σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, με τρία κριτήρια: τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν, τον αριθμό των αθλητών και τον αριθμό των προπονητών. Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη μνεία στις αλλαγές που φέρνει, μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος στις εκλογικές διαδικασίες των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως για πρώτη φορά οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα ΔΣ των ομοσπονδιών.

 «Κάνουμε τα αυτονόητα», είπε ο κ. Αυγενάκης, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το νομοσχέδιο πριν από την ψήφισή του, έκανε λόγο για μια «μικρή μερίδα παραγόντων σε ισόβιες διοικήσεις» που δεν ήθελαν να παραδώσουν τη σκυτάλη. Όμως, όπως είπε, η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την αθλητική μεταρρύθμιση ήταν δεδομένη ώστε να μπει ένα τέλος «σε βαλτωμένες και αρρωστημένες καταστάσεις». Πρόσθεσε δε πως και άλλοι είχαν εξαγγείλει αλλαγές στον Αθλητισμό, αλλά «κανείς δεν είχε τα κότσια να σπάσει αυγά».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε ρωτήθηκε είναι «φαγητό χωρίς αλατοπίπερο» τους αγώνες χωρίς θεατές, αλλά πρόσθεσε πως «δεν φαίνεται προς το παρόν στον ορίζοντα να απολαύσουμε αγώνα με θεατές». Αποκάλυψε πάντως πως υπάρχει ετοιμότητα για το άνοιγμα των γηπέδων στους οπαδούς μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από τους επιστήμονες.

Επίσης ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και ανακοίνωσε πως σύντομα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα στο Καυτανζόγλειο, ενώ συνεχάρη τον ΠΑΟΚ για την ευρωπαϊκή πορεία του και ευχήθηκε στον «Δικέφαλο» καλή επιτυχία στον επικείμενο επαναληπτικό με την Κρασνοντάρ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss