Αυτές οι faux fur ζακέτες είναι φτιαγμένες με δέρμα από κάκτο

Aντί για δέρμα ζώων! Oικολογικές και πολύ κομψές.

Το ντιμπέιτ ανάμεσα στην αληθινή-versus-faux γούνα και το δέρμα, εξελίσσεται για πολλά χρόνια και πλέον είμαστε πολύ χαρούμενες που υπάρχει φανερός νικητής, αναφερόμαστε στην faux fur φυσικά. Η αληθινή γούνα αφαίρει τη ζωή κάποιου ζώου, μία απόφαση που οι φιλόζωοι αρνούνται να πάρουν και παρόλο που προωθείται ως «φυσική» η γούνα και το δέρμα χρειάζονται πολλά χημικά και μεγάλη επεξεργασία για να φορεθούν. Η faux γούνα, από την άλλη, συνήθως φτιάχνεται με πολυεστέρα, που έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον: υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αποβολή μικροπλαστικών και το γεγονός πως φτιάχνεται από πετρέλαιο, δεν την κάνουν και τόσο eco-friendly επιλογή.

Ποια είναι η μέση λύση; Η Kym Canter, η ιδρύτρια της faux fur εταιρείας «House of Fluff», εφόσον δεν μπορούσε να βρει μια φυσική και φιλική προς τα ζώα επιλογή, συνεργάστηκε με μία εταιρεία υφασμάτων και δημιούργησε τη δικιά της «γούνα». Έτσι κυκλοφόρησε την καινούργια της συλλογή από BioFurs και ζακέτες με «δέρμα από κάκτο». Παρόμοιες συλλογές έχει παρουσιάσει η Stella McCartney, η οποία πέρσι δημιούργησε faux γούνα από καλαμπόκι και η Reishi, η οποία είναι από τις πρώτες που έφτιαξαν δέρμα από μυκήλιο μανιταριών.

Τα κομμάτια του House of Fluff όμως είναι τα πιο προσιτά οικονομικά και σου φτιάχνουν την διάθεση. Τα BioFur φούτερ, τα παλτό, και οι ζακέτες έρχονται σε αρκετά χρώματα, από ιβουάρ και καμηλό σε λιλά και σκούρο μπλε – και είναι όλα κάτω από $500 (€420). Το BioFur είναι φτιαγμένο από ένα πολυμερές πλαστικό που παράγεται από καλαμπόκι, αλλά χρειάζεται λίγο πολυεστέρα για να κρατήσει μαζί τις ίνες. «Ο στόχος μας είναι να μην χρησιμοποιούμε καθόλου πολυεστέρα» είπε η Canter. Επιπλέον, έχει βρει μια καινοτόμα λύση για να αντιμετωπίσει τα μικροπλαστικά. Η Canter την περιέγραψε ως μια πρόσθετη ουσία που χρησιμοποιείτε στην αρχή της διαδικασίας παραγωγής υφασμάτων, οπότε αν κάποια από τα παλτά καταλήξουν στην χωματερή ή στη θάλασσα, μία χημική ουσία αρχίζει και «τρώει» τα μικροπλαστικά.

Η Canter έχει κυκλοφορήσει επίσης μια συλλογή με ζακέτες φτιαγμένες με «δέρμα» από κάκτο, μία φυσική και βιώσιμη ενναλακτική στο ζωικό δέρμα (οι κάκτοι έχουν αναγεννητικές ικανότητες και καταναλώνουν πολύ λίγο νερό). Όπως εξηγεί η Canter, δεν χρησιμοποιούνται καθόλου παρασιτοκτόνα και όταν κόβεις τα φύλλα, ξαναφυτρώνουν μόνα τους. «Νομίζω δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις ρούχα με μια φοβερή ιστορία» λέει. «Πολλοί άνθρωποι φρικάρουν όταν λες ‘η ζακέτα μου είναι φτιαγμένη από κάκτο’!»

Δες επίσης: Οι μεγαλύτεροι Οίκοι Μόδας μας δείχνουν τα αγαπημένα τους all-brown outfits μεγαλύτεροι Οίκοι Μόδας μας δείχνουν τα αγαπημένα τους all-brown outfits

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss