Αυτή είναι η αιτία που χάθηκε η μαγεία! “Τέρατα” στην άμυνα – Κρύφτηκε ο Τάνκοβιτς, ξύλο ο Λιβάγια | του Χρήστου Κωνσταντινίδη

«Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στην αναμέτρηση των Δικεφάλων σε έναν αγώνα στον οποίο εκμεταλλεύτηκε το ανορθόδοξο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και πήρε το τρίποντο χωρίς να ιδρώσει».

Αυτός ήταν ο πρόλογος που είχε ετοιμαστεί για το match report του Sportdog στο ΑΕΚΠΑΟΚ, πριν ο Μουργκ φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, ακόμα και αν η ΑΕΚ είχε επικρατήσει, τα θέματα που προκύπτουν από αυτό το παιχνίδι ήταν πολλά. Γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος εναντίον της αποδεκατισμένης Ένωσης, η οποία μέτρησε 2 τελικές προσπάθειες έναντι 12 του αντιπάλου της.

Ας ξεκινήσουμε από την άμυνα. Παρατηρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο μία αμυντική τρικυμία. Ο Χνιντ δείχνει, ότι δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο και πραγματοποίησε πολλά λάθη, τα οποία μπορούν να στοιχίσουν. Στο γκολ του Τζόλη, στο 24′, το οποίο ακυρώθηκε η αντίδραση του Τυνήσιου ήταν βγαλμένη από τοπικό πρωτάθλημα Γ’ ΕΠΣΑ, όπως και το λάθος διώξιμο (κεφαλιά προς τα πίσω) στην ισοφάριση από τον Μούργκ Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με τον Σφιντέρσκι, το λάθος το κάνει ο Νεντελτσιάρου. Για μία ακόμα φορά όμως μίλησε ο Τσιντώτας και κράτησε τουλάχιστον η ΑΕΚ τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η μόνη θετική ενέργεια που παρατηρήθηκε από τον Παουλίνιο ήταν ένα κόρνερ που κέρδισε υπέρ της ΑΕΚ. Κατά τα άλλα, δεξί μπακ που πάει να σώσει τη μπάλα για να μη βγει άουτ στην επίθεση και την δίνει στο αντίπαλο (Γιαννούλη), κάνοντάς μας να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, απλά σημαίνει, ότι δεν σηκώνει περαιτέρω σχολιασμό. Όσον αφορά το Μιτάι, το παιδί είχε τα θέματά του απέναντι στον Μάτος, ανταποκρίθηκε όσο μπορούσε για το νεαρό της ηλικίας του και δικαίως αντικαταστάθηκε. Κακές αντιδράσεις χρεώνονται στον Βασιλαντωνόπουλο που άφησε τον Μπίσεσβαρ να σεντράρει στο 89′ πριν την ισοφάριση αλλά και στον Λόπες που ήταν ο παίκτης που είχε υπό την ευθύνη του τον Μουργκ.

Στη μεσαία γραμμή ο Σάκχοφ ήταν πολύ πιο θετικός από τον Κρίστισιτς, ο οποίος δεν μπορούσε να κόψει παίκτη, αν δεν του έκανε φάουλ τραβώντας του τη φανέλα. Αναμφισβήτητά όμως το κέντρο δεν χρεώνεται για την ισοπαλία. Εξάλλου η απουσία του Μάνταλου στη δημιουργία παιχνιδιού ήταν εμφανής. Στην ΑΕΚ δε στοίχισε πάρα πολύ ο τραυματισμός του Αλμπάνη που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος, καθώς στερήθηκε ενός ποδοσφαιριστή που θα κρατούσε μπάλα και θα πάγωνε τον ρυθμό σε ένα καθοριστικό σημείο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ τα έπαιζε όλα για όλα, αφού ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Στην τριάδα μπροστά ο Τάνκοβιτς επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που έχει κάνει ο Sportdog, ότι είναι ένας παίκτης με υψηλό δείκτη ευφυΐας, τεχνικά κατηρτισμένο, αλλά χωρίς ιδιαίτερα τρεξίματα. Ο Σουηδός κρύφτηκε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει όλα τα καλά χαρακτηριστικά του.

Η μαγική ασίστ στον Ανσαριφάρντ όμως μας έδωσε μία πολύ καλή γεύση για το τι θα δούμε στο μέλλον, αν και πρέπει να μην ξεχάσουμε την εξίσου εμπνευσμένη πάσα με το στήθος του Λιβάγια, ο οποίος έδωσε μάχες και έφαγε πολύ ξύλο.

Εννοείται πως η εκτέλεση του Ιρανού ήταν μαγική και δείχνει, ότι μπορεί να εξελεχθεί σε πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή εξαιτίας του εύκολου γκολ. Σκοράρει με ένα άγγιγμα και ανεβάζει το επίπεδο στην επίθεση, αλλά και τον αναγκαίο ανταγωνισμό με τον Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ όμως χρήζει βελτίωσης σημαντικής, γιατί είναι επιρρεπής στα λάθη (46 έναντι 39 του ΠΑΟΚ) στην άμυνα και με τις χαμένες μεταβιβάσεις καταστρέφονται επιθέσεις που μπορούν να εξελιχθούν σε γκολ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss