Αυτός είναι ο λόγος που θέλεις να αλλάζεις τα μαλλιά σου κάθε σεζόν

Η αλήθεια είναι πως έχει μια λογική…

Θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα ότι όλες οι Hollywood stars τελευταία αλλάζουν το hair look τους. Η Jennifer Lopez, η Katherine Zeta Jones, η Vanessa Hudgens και η Camila Cabello έκοψαν καρέ κούρεμα, η Alicia Keys και η Demi Moore αποφάσισαν να βάλουν extensions και να έχουν πάρα πολύ μακριά μαλλιά, ενώ οι Kendall & Kylie Jenner απέκτησαν ξανθές ανταύγειες. Σε ησυχία δεν κάθονται, γενικότερα.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που αλλάζει η εποχή όλες οι γυναίκες θέλουμε να κάνουμε μια ανανέωση στην εικόνα μας. Και- σχεδόν πάντα- ξεσπάμε στα μαλλιά μας. Έχεις αναλογιστεί, όμως, ποτέ γιατί συμβαίνει όταν μεταβαίνουμε από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο ή από τον χειμώνα στην άνοιξη; Δεν είναι τυχαίο ότι όταν αλλάζει η εποχή θέλουμε κι εμείς να αλλάξουμε.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, όταν ο καιρός αλλάζει, μαζί του αλλάζει και η νοοτροπία μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν ο καιρός είναι ζεστός αυτόματα σκεφτόμαστε πιο ελαφριά και ζωντανά χρώματα, ενώ όταν κάνει κρύο, μας αρέσουν οι σκούρες και ματ αποχρώσεις. Αυτή η αλλαγή μας βοηθά να συμβαδίζουν οι στυλιστικές μας επιλογές με τα μαλλιά μας. Όλα, δηλαδή, έχουν να κάνουν με τη μόδα.

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα που κάνει κρύο επιλέγουμε σκούρα ρούχα και μανικιούρ. Αντίστοιχα, θέλουμε να σκουρύνουμε και το χρώμα των μαλλιών μας για να συμβαδίζει με όλη την εικόνα μας. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα outfits που επιλέγουμε περιέχουν πιο έντονα και φωτεινά χρώματα. Το ίδιο και τα νύχια. Κατά συνέπεια, στρεφόμαστε σε πιο ανοιχτόχρωμες ανταύγειες ή χρώματα μαλλιών. Το θέμα είναι να μην το παρακάνουμε.

Δηλαδή, δεν μπορεί να είσαι κατάξανθη και να επισκέπτεσαι τους φθινοπωρινούς μήνες τον κομμωτή σου ζητώντας του να σου χαρίσει ένα σοκολατί χρώμα στα μαλλιά. Ή το αντίθετο, όσον αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες. «Μέτρον άριστον», όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Γι’ αυτό, λοιπόν, αν ακόμα δεν έχεις πραγματοποιήσει τη φθινοπωρινή αλλαγή στην εμφάνισή σου, σκέψου καλά τι θα κάνεις. Ξεκίνα με μερικά low lights και γενικά με μικρές πινελιές αλλαγής στο hair look σου και σταδιακά φτάσε στη ριζική αλλαγή. Μη γίνεις, πάντως, από κατάξανθη… μελαχρινή. Μόλις δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη θα σε πιάσει πανικός. Και, φυσικά, θα έχεις δίκιο, αλλά δε θα μπορείς εκείνη τη στιγμή να αλλάξεις το αποτέλεσμα.

Διάβασε ακόμα: 8 κρέμες ματιών για κάθε ανάγκη σου

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss