Αυτό το ρουζ που κυκλοφόρησε το 1863 φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο και πωλείται μέχρι σήμερα

…και σίγουρα το έχεις χρησιμοποιήσει μία φορά στη ζωή σου αν είσαι πάνω από 30 

Το 1863, ο Γάλλος κωμικός Joseph-Albert Ponsin αποφασίζει να φτιάξει μακιγιάζ για το θέατρο και έτσι γεννιούνται τα κέρινα στικ μακιγιάζ που προορίζονταν μόνο για τους ηθοποιούς. Τα φτιάχνει στο διαμέρισμά του στο Παρίσι και γνωρίζουν άμεση και μεγάλη επιτυχία! Τέλεια χρώματα, σταθερές υφές και πολύ αστεία ονόματα (Ο Ponsin ήταν άλλωστε κωμικός)… το εγχείρημα ήταν επιτυχημένο αλλά ο Ponsin δεν σταματά να πειραματίζεται.

Την ίδια χρονιά, τελειοποιεί την συνταγή του και δημιουργεί ένα ρουζ με ιδιαίτερο τρόπο που είναι καθοριστικός για το αποτέλεσμα. Συνδυάζει πολύ συγκεκριμένες ποσότητες πούδρας, χρώματος, νερού και πούδρας από φίλντισι (mother of pearl), τις μεταφέρει σε ένα μικρό στρογγυλό δοχείο και ψήνει το προϊόν σαν μακαρόν στον φούρνο. Το αποτέλεσμα ήταν το Little Round Pot Blusher της bourjois που βρίσκεις μέχρι και σήμερα (και μοιάζει λίγο με μακαρόν)!

about story2

150 χρόνια μετά, το ρουζ της Bourjois φτιάχνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και έχει την ίδια, σταθερή επιτυχία. Η ιστορία της Bourjois όμως δεν σταματά εκεί. Μετά την επιτυχία του ρουζ, το 1979, η εταιρία -πλέον- δημιουργεί ολοκληρωμένη σειρά μακιγιάζ για το ευρύτερο κοινό (όχι μόνο για το θέατρο) και το 1924 ενώνει τις δυνάμεις της με τον Ernest Beaux για να δημιουργήσει το πρώτο της άρωμα…

about story4

Είναι το Soir de Paris και αν σου θυμίζει κάτι το όνομα του αρωματοποιού είναι γιατί είναι ο ίδιος που δημιούργησε το Chanel No 5! Το άρωμα ταξιδεύει εκτός Ευρώπης και γίνεται ανάρπαστο στην Αμερική ενώ η Bourjois αναλαμβάνει να δημιουργήσει exclusive αρώματα για τις βασιλικές οικογένειες, μέχρι και για τη Στεφανί του Μονακό. Η Bourjois είναι πλέον κολοσσός και το μικρό στρογγυλό ρουζ που έφτιαχνε το Ponsin στο διαμέρισμά του πωλείται παντού.

bourjois evolution

Πες μου όμως, έχεις ποτέ χρησιμοποιήσει το θρυλικό αυτό Little Round Pot Blusher; Αν ψάξεις στα νεσεσέρ σου ίσως να το βρεις κάπου κρυμμένο. Ρίξε μία ματιά και τα λέμε την επόμενη Πέμπτη!

Διάβασε ακόμα: #tbt Δες 20 Ελληνικές διαφημίσεις ομορφιάς που εμφανίζονταν στις εφημερίδες από το 1936 ως το 1965

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss