Αυτό το φθινοπωρινό trend θα κάνει πιο παιχνιδιάρικο το στυλ σου

Και θα σε μεταφέρει στην εποχή της Jazz ή αλλιώς στην Οργιώδη Δεκαετία του 1920.

Η δεκαετία του 1920 σηματοδότησε για τους λαούς της Δύσης μια νέα εποχή ευημερίας και δυναμισμού. Στην Αμερική αποκαλείται «Εποχή της Jazz ή Οργιώδης δεκαετία του ’20», οι Άγγλοι την ονομάζουν «Χρυσή Εποχή» και οι Γάλλοι «Τρελά Χρόνια». Πρόκειται, στην ουσία, για την περίοδο μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου (1914-1918), που ξεκίνησε μια επανάσταση των νέων, οι οποίοι ζούσαν έντονα την κάθε στιγμή τους, έχοντας κατά νου ότι η ζωή μπορεί να είναι και πολύ σύντομη.

Και αυτή η «επανάσταση» δεν έμεινε μόνο στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς, αλλά επεκτάθηκε και στις στυλιστικές επιλογές των νέων γυναικών εκείνης της εποχής. Τα «εργένικα κορίτσια», όπως αποκαλούνταν, χόρευαν στους ρυθμούς της jazz μουσικής φορώντας ένα συγκεκριμένο φόρεμα, που έφτανε για πρώτη φορά πάνω από το γόνατο και είχε μια λεπτομέρεια, την οποία θα βλέπουμε παντού τη φετινή σεζόν: τα κρόσσια.

Ντυμένες, λοιπόν, τότε με τσάρλεστον φόρεμα -που πήρε το όνομά του από τον εν λόγω χορό- ήθελαν να εκφράσουν την τρέλα, την απελευθέρωση και τη χαρά τους. Και αυτό ακριβώς μάς καλούν να κάνουμε αυτήν τη σεζόν τα fashion items, που περιέχουν κρόσσια: να βγάλουμε προς τα έξω τον πιο απελευθερωμένο -στυλιστικά- εαυτό μας, να «παίξουμε» με τα σύνολά μας και να δώσουμε μια αισιόδοξη νότα στην εικόνα μας.

Τα κρόσσια, λοιπόν, επιστρέφουν δυναμικά αυτό το φθινόπωρο μέσα από τσάντες, παπούτσια, western-style δερμάτινα jackets και φορέματα κάνοντας λίγο πιο παιχνιδιάρικη, ενδιαφέρουσα, αλλά και vintage τη στυλιστική μας ταυτότητα. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι διάσημοι Οίκοι Μόδας, όπως Bottega Veneta, Boss και Salvatore Ferragamo, λάνσαραν στις Εβδομάδες Μόδας πολλά κομμάτια τους με κρόσσια, ενώ ήδη οι street stylers τα έχουν φορέσει δίνοντας μας το απαραίτητο #fashioninspo που χρειαζόμαστε. Και επειδή σε σκεφτόμαστε και ξέρουμε ότι θα αναζητήσεις κομμάτια με κρόσσια, ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε στην παρακάτω gallery 5 key items, για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και να υιοθετήσεις αυτό το hot trend της φετινής σεζόν.

Cover photo: @leoniehanne

Διάβασε ακόμα: Το αγαπημένο ρούχο του Chandler από τα «Φιλαράκια» κατέκλυσε το Instagram

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss