Βοτανικός: Τι προβλέπει η συμφωνία Παναθηναϊκού και Δήμου Αθηναίων

Δωρεάν παραχώρηση για 99 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ίδια δικαιώματα με Λεωφόρο, ενοίκιο στον Ερασιτέχνη από την ΠΑΕ και χρήματα στον Δήμο για τις εμπορικές χρήσεις.

Τη δωρεάν παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για 99 χρόνια περιλαμβάνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του sdna.gr, η υφιστάμενη φόρμουλα συμφωνίας των μνημονίων συναντίληψης που πρόκειται να συνυπογραφούν ανάμεσα στους βασικούς εμπλεκομένους φορείς για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού διατηρεί όσα δικαιώματα έχει στη Λεωφόρο για το οικόπεδο και το γήπεδο και στον Βοτανικό. Δηλαδή, σύμφωνα με αυτό το δεδομένο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θα έχει από την πρώτη ημέρα ανέγερσης του γηπέδου και για τα επόμενα 99 χρόνια το αποκλειστικό δικαίωμα της εκμετάλλευσής του.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προβλέπεται να πληρώνει ετήσιο ενοίκιο σημαντικού ύψους στον Ερασιτέχνη για τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται στις τελικές συζητήσεις.

Τέλος, αναφέρεται πως ο Δήμος Αθηναίων από τη στιγμή που θα παραδώσει έτοιμο το γήπεδο θα έχει λαμβάνειν από τη χρήση των εμπορικών χώρων. Το ποσό δεν έχει ακόμη καθοριστεί αλλά οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσό από 800.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ ετησίως για χρονικό διάστημα 30-40 ετών.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss