Βουλή – πτωχευτικός κώδικας: βελτιώσεις στη ρύθμιση για τα ασφάλιστρα υγείας

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πτωχευτικού κώδικα, στην οποία αναμένεται να παρέμβουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο Χρήστος Σταϊκούρας με βελτίωση που επέφερε αποσαφήνισε την απόλυτη προστασία τραπεζικών λογαριασμών με το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ.

“Ξεκαθαρίζεται και το ζήτημα του ακατάσχετου και το ζήτημα του καθαρού εισοδήματος. Παράλληλα, περιλαμβάνονται σειρά βελτιώσεων που προτείνονται από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής”, είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ κι ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε αλλαγές μετά και τις ενστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου για τις διατάξεις που αφορούν στις μονομερείς αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας.

Ειδικότερα, με βελτίωση που είχε προαναγγείλει ήδη από προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, οι αυξήσεις αφορούν μόνον σε συμβόλαια που προβλέπουν μονομερή αναπροσαρμογή.

Ο υπουργός Οικονομικώνπου αποσαφηνίζουν την απόλυτη προστασία τραπεζικών λογαριασμών με το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με την έναρξη της συζήτησης του νέου πτωχευτικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με το καλημέρα της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τις αναφορές του σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ότι «το ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και την έριξε στα βράχια».

Άμεση ήταν η απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα πως «όταν κάποιοι νιώθουν άβολα πετούν τη μπάλα στην εξέδρα» και συμπλήρωσε πως δεν μίλησε γενικόλογα πολιτικά, αλλά παραθέτοντας πίνακες με τα οικονομικά στοιχεία των προηγούμενων περιόδων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss