Βραδινή ρουτίνα περιποίησης: Συμβουλές για να ξυπνάτε με ανανεωμένο δέρμα | Vita.gr

Ενώ εσείς κοιμάστε, η επιδερμίδα σας είναι στη πιο σημαντική φάση ανανέωσής της. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα απελευθερώνει αυξητική ορμόνη, η οποία αυξάνει τη μυϊκή μάζα και ενισχύει το δέρμα, αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε αυτό και χαρίζοντάς σας μια λαμπερή επιδερμίδα. Όταν ο οργανισμός σας δεν έχει ξεκουραστεί επαρκώς, παράγει μια περίσσεια κορτιζόλης, η οποία οδηγεί σε διάσπαση του κολλαγόνου και οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Κάντε λοιπόν προτεραιότητα την ξεκούρασή σας και βάλτε στόχο τις 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ώστε να ενισχύσετε την αναδόμηση του δέρματός σας και να το βοηθήσετε να προστατευτεί από την έκθεση σε επιβλαβή στοιχεία της ημέρας, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία.

Πέρα από το να φροντίζετε να κοιμάστε επαρκώς, μπορείτε να ενισχύσετε την ανανέωση της επιδερμίδας σας ακολουθώντας τα σωστά βήματα βραδινής περιποίησης. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

 

*Ντεμακιγιάζ

Ποτέ -μα ποτέ- μην κοιμάστε με το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας, όσο κουρασμένη και αν είστε. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας είναι να αφιερώσετε λίγα λεπτά, ώστε να απομακρύνετε τους ρύπους και το μέικ απ από το πρόσωπό σας. Ρίξτε λίγο νερό micellaire σε έναν βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ και περάστε όλο το πρόσωπό σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσο χρειαστεί μέχρι οι δίσκοι να βγαίνουν καθαροί.

*Πλύσιμο προσώπου

Ξεχάστε τα σκληρά καθαριστικά που απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας, αφήνοντάς την ξηρή και τραχιά και επιλέξτε ένα ήπιο καθαριστικό που σέβεται το pH του δέρματος. Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, σκουπιστείτε με μια καθαρή πετσέτα με ταμποναριστές, απαλές κινήσεις.

*Απολέπιση

Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να εξασφαλίσετε ότι το προϊόν περιποίησης που θα εφαρμόσετε στη συνέχεια θα εισχωρήσει όσο το δυνατόν βαθύτερα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ήπιο απολεπιστικό με θρεπτική σύνθεση. Προσοχή όμως: μην τρίβετε μετά μανίας το δέρμα σας, κάντε ήπιες, κυκλικές κινήσεις.

Tip: Μετά την απολέπιση είναι η ιδανική στιγμή για να εφαρμόσετε μια μάσκα προσώπου, αφού τότε θα απορροφηθεί καλύτερα.

*Ενυδάτωση

  • Μπορείτε να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας ψεκάζοντας το πρόσωπό σας με ένα mist πλούσιο σε ιαματικό νερό, ιχνοστοιχεία και μέταλλα.
  • Σειρά τώρα έχει το serum (στα ελληνικά το αποκαλούμε ορό), το οποίο ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς να τη βαραίνει. Για έξτρα ενυδάτωση, προτιμήστε ένα με υαλουρονικό οξύ, το συστατικό με την ικανότητα να απορροφά ως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.
  • Αφού θέσατε τις σωστές βάσεις, τώρα ήρθε η στιγμή να εφαρμόσετε μια ενυδατική/ αναπλαστική κρέμα ή μια κρέμα νυχτός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε μια overnight mask, η οποία λειτουργεί σαν μία έξτρα δραστική κρέμα νυκτός.
  • Πάνω από την κρέμα σας μπορείτε να εφαρμόσετε ταμποναριστά ένα ενυδατικό λαδάκι προσώπου για έξτρα λάμψη και θρέψη της επιδερμίδας.

Tip: Κοιμηθείτε σε μια σατέν μαξιλαροθήκη, ώστε να αποφύγετε τις ρυτίδες ύπνου και να μην απορροφηθούν τα προϊόντα περιποίησης από το βαμβακερό ύφασμα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss