Γαλλία: Απεργία στα playoffs οι παίκτες λόγω κορεσμού!

Απεργία στους αγώνες των προημιτελικών των playoffs σκοπεύουν να κάνουν οι παίκτες στη Γαλλία, διαμαρτυρόμενοι για το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών (SNB), Αμάρα Σι, επιβεβαίωσε στη L ‘Equipe πώς οκτώ από τις δέκα ομάδες που έχουν βάσιμες πιθανότητες να είναι στην οκτάδα των playoffs του πρωταθλήματος, απάντησαν θετικά στην πρότασή της, για απεργιακή κινητοποίηση!

Η απεργία προγραμματίζεται για τις 20 και 21 Ιουνίου, που είναι προγραμματισμένοι οι προημιτελικοί, που θα είναι μονοί, νοκ άουτ.

Πρόσφατα άλλωστε η LNB, η λίγκα στη Γαλλία, αποφάσισε όλα τα playoffs να είναι με μονούς νοκ άουτ αγώνες, ώστε να τελειώσει κάποια στιγμή η σεζόν!

allstarbasket.grΤο πρωτάθλημα Γαλλίας διακόπηκε στις 6 Οκτωβρίου λόγω της πανδημίας και μέχρι τον Νοέμβριο δεν διεξάγονταν αγώνες. Το πρόγραμμα στη συνέχεια συμπιέστηκε με αποτέλεσμα οι ομάδες να δίνουν αγώνες σχεδόν ανά τρεις μέρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μονακό που λόγω της παρουσίας της στους τελικούς του EuroCup έδωσε 12 αγώνες από τις 9 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου!

Με αυτήν την απόφαση δεν συμφωνούν όλοι. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του Εβάν Φουρνιέ, των Μπόστον Σέλτικς, που από τις ΗΠΑ που βρίσκεται, έγραψε μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση:

“Μα τώρα που άνοιξαν όλα και μπορείτε να παίξεται playoffs, που είναι το αποκορύφωμα, σταματάτε; Πάτε κόντρα σε αυτό που σας δίνει χρήματα να ζείτε καλά, με αυτήν την απόφαση”!

Η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα Γαλλίας τελειώνει στις 18 Ιουνίου με την 34η αγωνιστική. Οι 18 ομάδες που συμμετέχουν χρωστάνε από έναν έως τρεις ακόμα αγώνες.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss