Γαλλία-Φιλανδία 0-2: Δεν αστειεύονται οι Σουόμι! (Photos & Video)

Η πρόκρισή τους στο Euro μόνο τυχαία δεν ήταν, με τους Φιλανδούς να επικρατούν 2-0 μέσα στο… σπίτι της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γαλλίας!

Η ομάδα που έχει φτιάξει ο Μάρκου Κάνερβα, δεν αστειεύεται καθόλου! Η Φιλανδία χωρίς τα μεγάλα αστέρια, αλλά στηριζόμενη σε ένα εξαιρετικό σύνολο που είναι γεμάτο ουσία στο παιχνίδι του, δείχνει ικανή για πολλές… ζημιές! Αν η νίκη της στην έδρα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γαλλίας δεν είναι του λόγου το αληθές, τότε τι άλλο μπορεί να είναι; Οι Σουόμι επιβλήθηκαν 2-0 μέσα στο «σπίτι» της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ!

Οι «τρικολόρ» παρατάχτηκαν με διάταξη 4-4-2, ακριβώς όπως και οι Φιλανδοί. Σαφώς και δεν άρχισαν το ματς παίκτες που θεωρούνται βασικοί (όπως ο Καντέ ή ο Γκριεζμάν), όμως το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τους Βορειοευρωπαίους! Για τους Φιλανδούς ήταν στον πάγκο παίκτες βασικότατοι στην πορεία τους μέχρι την τελική φάση του Euro, όπως ο Πούκι, ο Καμαρά και ο Λουντ! Οι δύο πρώτοι πέρασαν ως αλλαγή, ενώ ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε!

Οι Γάλλοι είχαν τα ηνία του ματς, πίεσαν τη Φιλανδία, όμως οι φιλοξενούμενοι όπως πάντα ήταν αρκετά «σφιχτοί» στα μετόπισθεν, ήξεραν πώς να κλείσουν τους χώρους και πώς να εκμεταλλευτούν τους χώρους που θα βρουν. Πάντα με πίεση και δυνάμεις στο παιχνίδι τους, κατόρθωσαν να σημειώσουν δύο μαζεμένα γκολ τα οποία κι έκριναν το φιλικό που διεξήχθη στο Παρίσι.

Στο 28’ ο Φορς βγήκε απέναντι στον Μανταντά και πάνω στην έξοδο του τερματοφύλακα των Γάλλων σούταρε εξαιρετικά ανοίγοντας το σκορ. Το 0-2 ήταν ακόμη καλύτερο όμως! Ο Βαλακάρι στο 31’ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας των «τρικολόρ» με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής. Διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Σαφώς η νίκη αυτή δε δίνει κάτι βαθμολογικά στους Φιλανδούς, αλλά ψυχολογικά και σε επίπεδο πρεστίζ, το να νικούν με «καθαρό» σκορ και τρόπο μέσα στην έδρα της Πρωταθλήτριας κόσμου, δεν είναι και λίγο…

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss