Γεραπετρίτης: «Κανείς δεν θα μείνει πίσω» – Εθνικά σχέδια δράσης κατά των κοινωνικών ανισοτήτων

  Οι κυβερνητικές πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία, ΛΟΑΤΚΙ+, Ρομά και αστέγους, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, και όπως σχολίασε εξ αρχής, «τέτοιου τύπου εθνικά σχέδια δράσης, τα οποία αφορούν τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας, είναι εκείνα τα οποία απαμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και οδηγούν σε μια αληθινή δημοκρατία».
   Συνέχισε δε, θυμίζοντας αμέσως μετά ότι ήταν το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, η πρώτη πρωτοβουλία που ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης το καλοκαίρι του 2019.
 
 «Το Εθνικό Σχέδιο ένωσε όλες τις επιμέρους δράσεις, τις έβαλε κάτω από μια ενιαία ομπρέλα με έξι πυλώνες και 30 δράσεις. Η ιδιαιτερότητα εδώ, είναι ότι εν αντιθέσει με άλλες πολιτικές που αναπτύσσονται στη χώρα, οι 30 επιμέρους δράσεις έχουν ένα φορέα υλοποίησης, έχουν συγκεκριμένη, ποσοτικοποιημένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης», ανέφερε επίσης προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο, μηχανογραφημένα, την υλοποίηση των επιμέρους δράσεων, πού εντοπίζονται τυχόν καθυστερήσεις, πού απαιτείται συντονιστική παρέμβαση, είμαστε εντελώς πάνω από το σχέδιο».
   Στις επιμέρους δράσεις, «έχει ολοκληρωθεί η διοικητική κωδικοποίηση όλης της νομοθεσίας των ατόμων με αναπηρία. Η νομοθεσία ήταν τόσο διάσπαρτη που άγγιζε 20 υπουργεία, ένας συνάνθρωπός μας με αναπηρία ήταν σχεδόν αδύνατον να μπορέσει να δει πώς θα μπορούσε να διαχειριστεί ένα δικαίωμα που απέρρεε από τον νόμο», αναγνώρισε ο υπουργός Επικρατείας. Όμως, «πλέον, σε ένα ενιαίο, εύχρηστο κείμενο που έχει αναρτηθεί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss