Γιατί ακτιβιστές LGBTQ έλαβαν απειλές θανάτου στο Plovdiv;


 Παιδιά επιτίθενται σε παιδιά για να «καθαρίσουν» το πάρκο από ομοφυλόφιλους. Άντρες με κουκούλες προσπαθούν να σταματήσουν την πορεία ενάντια στο μίσος. Δύο ακτιβιστές δέχονται απειλές θανάτου. Όλα αυτά τα περιστατικά προέρχονται από το Plovdiv (Φιλιππούπολη) σε λιγότερο από ένα μήνα. Πίσω από καθένα από αυτά υπάρχει μια ιστορία και ονόματα. Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, μια ομάδα μαθητών 14-15 ετών από το Plovdiv οργάνωσε και πραγματοποίησε μια βίαιη επίθεση εναντίον άλλων νέων λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Ο στόχος των αγοριών ήταν να «καθαρίσουν τον κήπο της πόλης» στο Plovdiv από αγόρια και κορίτσια με «λάθος» σεξουαλικό προσανατολισμό. 

Αρκετά κορίτσια παρενοχλήθηκαν, προσβλήθηκαν και τελικά ξυλοκοπήθηκαν λόγω της εμφάνισής τους. Σε απάντηση, διοργανώθηκε μια πορεία με τίτλο «Plovdiv ενάντια στο μίσος» μπροστά από τον Δήμο του Plovdiv στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των οργανώσεων “Deystvie”, “Glas” και “Bilitis”. Η διαδήλωση συγκέντρωσε περίπου 70 εκπροσώπους και υποστηρικτές της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών συμβούλων και δασκάλων. Ivelina Panicharova, ακτιβίστρια LGBTI από το Plovdiv. «Άσχημα πράγματα συνέβησαν στον κόσμο, όχι επειδή οι κακοί ήταν περισσότεροι, αλλά γιατί οι καλοί ήταν παθητικοί. Είμαι σίγουρη ότι είμαστε πολλοί προς τη δική μας πλευρά, δηλαδή οι άνθρωποι που δε θεωρούν τίποτα δεδομένο, απλώς παραμένουν σιωπηλοί. 

Η σιωπή και η απάθεια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα» – Ivelina Panicharova, ακτιβίστρια LGBTI από το Plovdiv. Την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια πορεία κατά του μίσους στο Plovdiv , που οργανώθηκε από τους ΛΟΑΤ Plovdiv και υποστηρικτές, η Ivelina έλαβε μια απειλητική πινακίδα στην πρόσοψη του συγκροτήματος όπου ζει, η οποία έλεγε: “Ivelina Panicharova – ομοφυλόφιλη – θα κρεμαστείς στο σχοινί». Σε ένα άλλο κτίριο – εκείνο του χώρου εργασίας του Dimitar Dimitrov – ενός από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας εμφανίστηκε: «Mitko – fagot – θα δαγκώσεις το ξύλο». Οι απειλές είναι γραμμένες με μαύρο σπρέι με μεγάλα γράμματα και είναι ορατές από μακριά. «Ένιωσα ανεπιθύμητος, σαν να μου είπε κάποιος ότι δεν ήμουν ευπρόσδεκτος σε αυτήν την πόλη. Καταλαβαίνω γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι μεταναστεύουν. Αλλά εδώ δουλεύω, επίσης πληρώνω φόρους και δίνω την καρδιά και την ψυχή μου για αυτήν την πόλη”, δήλωσε ο Dimitar στα βουλγαρικά μέσα. Ο Dimitar και η Ivelina ελπίζουν ότι οι ερευνητές θα κάνουν τη δουλειά τους. «Επειδή θέλουμε πραγματικά να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι εντάξει, δεν είναι σωστό , είναι απλώς θορυβώδες». Η αστυνομία κατάσχεσε τα βίντεο από τον τόπο όπου τοποθετήθηκε η επιγραφή εναντίον του. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει με την Ivelina Panicharova για να της ρωτήσουν σχετικά με την επιγραφή στο πρώην σπίτι της. 

Σύμφωνα με ακτιβιστές και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές δεν θα οδηγηθούν στην πραγματική ανίχνευση του δράστη ή εάν τον εντοπίσουν, δεν θα λάβουν την κατάλληλη κύρωση. Διότι στη βουλγαρική νομοθεσία τα εγκλήματα μίσους που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου δεν αποτελούν μέρος του ποινικού κώδικα ούτε ως ξεχωριστά εγκλήματα ούτε ως επιβαρυντικές περιστάσεις. Η LGBT ξεκίνησε πάλι την φωτογραφική της καμπάνιας με τίτλο «Κόκκινη κάρτα ενάντια στην ομοφοβία». Είναι μια καμπάνια στην οποία οι συμμετέχοντες τραβούν φωτογραφίες με μια “κόκκινη κάρτα κατά της ομοφοβίας” (όπως η κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο). Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες στο λογαριασμό τους στο Facebook και στο Instagram: Όλοι όσοι θέλουν να υποστηρίξουν μπορούν να φτιάξουν μια φωτογραφία με τις κάρτες στα ελληνικά:



Read more at: https://parallaximag.gr/

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss