Γυναίκα αρχηγός φυλής ακύρωσε 850 γάμους παιδιών

Η Τερέζα Καχινταμότο έχει τερματίσει συνολικά 850 παιδικούς γάμους στην περιοχή της. Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο σε αρκετές περιοχές του κόσμου, να παντρεύονται τα κορίτσια από μικρή ηλικία όσο είναι ακόμα ανήλικα.

Ωστόσο αυτή είναι μία βάρβαρη και αναχρονιστική τακτική γιατί κρατάει αυτά τα κορίτσια μακριά από την εκπαίδευση και δεν τα αφήνει γενικά να ζήσουν τα παιδικά τους χρόνια, όπως τα άλλα παιδιά.

Η γυναίκα επικεφαλής μίας φυλής του Μαλάουι αποφάσισε να θεσπίσει νέο νόμο που απαγορεύει την πραγματοποίηση παιδικών γάμων. Μάλιστα μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να αποτρέψει περισσότερους από 850 γάμους. Η Τερέζα Καχινταμότο είναι αρχηγός της περιφέρειας Dedza του Μαλάουι. Έχει πια αγανακτήσει να βλέπει 12χρονα κορίτσια με μωρά στα χέρια. Δυστυχώς στο Μαλάουι, τα περισσότερα κορίτσια κάτω των 18 ετών είναι παντρεμένα. Η χώρα είναι 8η στον κόσμο όσον αφορά τα υψηλότερα ποσοστά παιδικών γάμων.Η Καχινταμότο έχει πείσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 50 υποεπιτροπές της να υπογράψουν συμφωνία για την απαγόρευση των παιδικών γάμων στην περιοχή της. Όπως ανέφερε η ίδια «Τους είπα: «Είτε σας αρέσει είτε όχι, θέλω να τερματιστούν αυτοί οι γάμοι». Μάλιστα πέρα από την απαγόρευση, έδωσε επίσης εντολή να ακυρωθούν τυχόν γάμοι ανηλίκων και να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία.

Δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη «Δεν θέλω γάμους νέωνΠρέπει να πάνε στο σχολείο. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βρεθεί στο σπίτι ή να κάνει δουλειές του σπιτιού κατά τη διάρκεια του σχολικού χρόνου».

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss