Δείτε το πιο πολυτελές καταφύγιο στον κόσμο που είναι καλύτερο από βίλα

Ένα πολυτελές καταφύγιο στην Ουκρανία, δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Sergey Makhno που εδρεύει στο Κίεβο, ορμώμενο από την παγκόσμια κρίση του κορονοϊού.

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου αντί να δημιουργήσουν ένα τυπικό, λιτό καταφύγιο, οραματίστηκαν ένα άνετο κρησφύγετο όπου κάποιος θα ήθελε να μένει «ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάποια καταστροφή»

«Συνειδητοποιήσαμε ότι ο κόσμος επιφυλάσσει πολλές ακόμη δυσάρεστες εκπλήξεις για εμάς, στις οποίες ακόμη και οι πιο ανεπτυγμένες περιβαλλοντικά, κοινωνικά και τεχνικά χώρες μπορεί να μην είναι έτοιμες»,  δήλωσε το στούντιο.Στις απεικονίσεις το σπίτι βρίσκεται σε ένα ξέφωτο στο ουκρανικό δάσος. Υπάρχει ένα ελικοδρόμιο που επιτρέπει στους επιβάτες να προσγειωθούν ώστε να απομονωθούν με ασφάλεια στο καταφύγιό τους.

«Μας απασχολούσε εάν θα είναι δυνατόν με τη βοήθεια αρχιτεκτονικών λύσεων να δώσουμε τη δυνατότητα στους ενοίκους να έχουν μια πλήρη ζωή για πολύ καιρό υπόγεια. Το Underground House Plan B εκτός από το ότι μπορεί να τους προστατέψει από τυχόν κατακλυσμούς και ιούς, τους δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσουν τις αξίες και τα χόμπι τους».« Μας ενδιέφερε να πειραματιστούμε με τον υπόγειο χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε πάνω από την επιφάνεια – σαν να μπορούσες να κοιτάξεις έξω από το παράθυρο και να δεις τον γαλάζιο ουρανό. Οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να είναι ελεύθεροι και να μην ζουν με περιορισμούς», δήλωσε ο αρχιτέκτονας του στούντιο, Ihor Havrylenko. Οι ψευδαισθήσεις κυριαρχούν στα υπνοδωμάτια του σπιτιού. Ένα από τα κύρια υπνοδωμάτια έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη από το δάπεδο μέχρι την οροφή, στη θέση ενός παραθύρου, που θα μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει διαφορετικές σκηνές, όπως χιονισμένα βουνά ή έναν δρόμο στο Κίεβο. Μια άλλη κρεβατοκάμαρα θα είναι διακοσμημένη με κισσό.Το γραφείο αποφάσισε επίσης να συμπεριλάβει μια κουζίνα επαγγελματικής ποιότητας με ατσάλινα ντουλάπια και πάγκους, για την περίπτωση που οι υποτιθέμενοι κάτοικοι επιλέγουν το μαγείρεμα ως χόμπι περιμένοντας να ανακάμψει ο έξω κόσμος.Για να διατηρηθούν σε φόρμα, οι κάτοικοι θα μπορούν να πάνε στο γυμναστήριο του σπιτιού. Το καταφύγιο θα περιλαμβάνει μια εξαιρετικά λιτή αίθουσα διαλογισμού και μια πισίνα, φωτισμένη με πράσινα φώτα για να κάνει τους χρήστες να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε σπηλιά ή στον ωκεανό αντί για «μια άψυχη αθλητική πισίνα»

Όλο το Underground House Plan B θα περιβάλλεται από έναν «δακτύλιο εκκένωσης», ο οποίος θα είναι προσβάσιμος από σχεδόν κάθε δωμάτιο, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για εκκένωση του κτιρίου. Ακόμα πιο χαμηλά στο έδαφος θα υπάρχει μια περιοχή αφιερωμένη σε συστήματα επεξεργασίας νερού και γεννήτριες, με ένα πηγάδι για την παροχή νερού.

«Αυτό το καταφύγιο αντικατοπτρίζει τη συνέχιση της ανθρώπινης ζωής υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και μια προσπάθεια απάντησης στο ερώτημα αν η αρχιτεκτονική μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση της ζωής στην επιφάνεια ενώ βρίσκεται στα έγκατα της γης», κατέληξε ο αρχιτέκτονας του στούντιο, Serhii Makhno.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss