Δελτίο Τύπου για την ομοφοβική επίθεση στο Ναύπλιο

Με μεγάλη απογοήτευση, και δυστυχώς με καμία έκπληξη, πληροφορηθήκαμε κι εμείς ότι ένας υπεύθυνος μαγαζιού στο Ναύπλιο έδιωξε ομόφυλο ζευγάρι την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς οι δύο άντρες… σκανδάλιζαν τους ηλικιωμένους και σόκαραν τα μικρά παιδιά με τη συμπεριφορά τους.


[ Η καταγγελία που κατέθεσε το ζευγάρι στο περιοδικό Antivirus:

«Ο σύντροφός μου κι εγώ διαλέξαμε το Ναύπλιο για να περάσουμε το τριήμερο των Χριστουγέννων. Το βράδυ της παραμονής, αποφασίσαμε να βγούμε για φαγητό. Διαλέξαμε το “Όμορφο Ταβερνάκι” στην παλιά πόλη. Με το σύντροφό μου είμαστε γενικά αρκετά ανοικτοί και δε μας πειράζει να φαίνεται ότι είμαστε ζευγάρι δημόσια. Ξαφνικά, ένας από τους σερβιτόρους, που όπως φάνηκε είναι μάλλον ένας από τους υπεύθυνους του μαγαζιού, έρχεται στο τραπέζι εκνευρισμένος. Ανασηκώνει και κραδαίνει μια από τις καρέκλες του τραπεζιού μας και μας λέει δυνατά και αυστηρά:
“Πρέπει να φύγετε, Τώρα. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ. Κάντε ό,τι κριτική θέλετε online, δε με νοιάζει. Φύγετε τώρα από εδώ.”
Σαστισμένοι του απαντάμε:
“Ξέρετε, αυτό είναι διάκριση, και πιστεύουμε πως είναι παράνομο.”
Ο ίδιος απαντά πιο δυνατά και πιο εκνευρισμένα, κάνοντας έντονες κινήσεις στον χώρο:
“Δε με νοιάζει τι είναι. Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι εδώ, και δε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Φύγετε Τώρα.”
Τα γύρω τραπέζια βρίσκονται αρκετά κοντά, και επικρατεί ησυχία απ’ όλους.
Εμείς αμέσως Φύγαμε, σοκαρισμένοι, είχαμε όμως ο ένας τον άλλο. Το διακωμωδήσαμε, αλλά παραδεχτήκαμε πως καλύτερα μάλλον να είμαστε λιγότερο εκδηλωτικοί δημόσια εκεί.» ]

Ο απολογισμός:
-Ένας άνθρωπος, ο οποίος με τη χρήση λεκτικής βίας, και με την προοπτική άσκησης σωματικής βίας, διώχνει δύο ανθρώπους από το μαγαζί του, επειδή… “Χαλάνε την αισθητική των πελατών του”.
-Δεκάδες σιωπηλοί παρατηρητές – συνένοχοι στην ομοφοβία, το μίσος, τον εκφοβισμό, τη μισανθρωπία, το σκοτάδι.
-Δύο άνθρωποι, που ενώ δεν φταίνε σε τίποτα, ενώ δεν έχουν βλάψει κανέναν, κάνουν βίωμά τους τον φόβο, την συγκατάβαση, την προσαρμογή στην ετεροκανονικότητα.

Γιατί; Για να μην έρθουν οι γονείς στη “δύσκολη θέση” να εξηγήσουν στα παιδιά τους, γιατί αυτοί οι δύο κύριοι φιλιούνται. Για να μην νιώσουν άσχημα οι ηλικιωμένοι και τους κάτσει κανένας παστουρμάς στον λαιμό από την ταραχή. Για να μην πατήσει πόδι ο υπεύθυνος σε πιθανές διαμαρτυρίες πελατών.

Παρά το γεγονός ότι το 2023 το δικαίωμα σου να μην δέχεσαι διακρίσεις για το σεξουαλικό προσανατολισμό σου είναι θεσμοθετημένο, η κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική.

Η ευχή λοιπόν είναι “Καλά Χριστούγεννα” αν είσαι straight, αλλιώς “καλό lockdown”.

The post Δελτίο Τύπου για την ομοφοβική επίθεση στο Ναύπλιο appeared first on Colour Youth.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss