Δεν είναι Άρης αυτό! Ποια ισοπαλία…- “Εγκλήματα” Μάντζιου – Μείναμε στο… κατούρημα της Τούμπας! | του Βασίλη Δερμεντζόγλου

ΆρηςΠΑΣ Γιάννινα: Ήταν ψηλά και ζαλίστηκε ο Άρης που κράτησε στην κορυφή για δύο ολοκληρες αγωνιστικές, πριν φρενάρει από τον ΠΑΣ Γιάννενα στο Βικελίδης, μετά από ένα παιχνίδι που πολύ συναρειανοί λένε και ευχαριστώ για την ισοπαλία!

ΟΧΙ, δεν είμαστε καθόλου καλά με την ισοπαλία. Δεν είμαστε καθόλου καλά με αυτά που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πίσω από αυτόν.

Ο Άρης έπρεπε να έχει 9 βαθμούς και να παίζει στα πλέι οφς του europa league.  Αλλά αυτά ισχύουν μάλλον σε μια άλλη εναλλακτική πραγματικότητα, αφού ο Άρης στη δική μας είναι ο συνηθισμένος Άρης των τελευταίων χρόνων.

Τίποτα δεν άλλαξε και η ομάδα μας θα συμπληρώνει το πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας μια από τις θέσεις πίσω από τους πρωταγωνιστές. Κι ας κερδίσει όλα τα ντέρμπι φέτος. Κι ας νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική. Αν δεν έχεις σταθερότητα και δεν καθαρίζεις παιχνίδια απέναντι αντιπάλων σαν τον σημερινό, τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να πρωταγωνιστήσεις, όπως ελπίζουμε εμείς, οι πιο απαιτητικοί οπαδοί του Άρη.

Να με συγχωρέσουν οι φίλοι του συμπαθέστατου ΠΑΣ, ο οποίος έπαιξε αρκετά καλά σήμερα και δικαιούται το αποτέλεσμα. Αλλά πρόκειται για μια ομάδα νεοφώτιστη, χωρίς επίσημο παιχνίδι για πάνω από έξι μήνες και με αρκετούς νεαρούς και 18χρονους στη σύνθεση της. Και κυρίως Έλληνες. Όλα αυτά δίνουν αξία στο αποτέλεσμα της ομάδας των Ιωαννίνων, αλλά καταδεικνύουν και την ανεπάρκεια του Άρη.

Ο Μάντζιος μπορεί να φεύγει σήμερα ευχαριστημένος γιατί δεν έχασε, αλλά δεν κέρδισε για τον λόγο πως φοβήθηκε να μη χάσει. Με πολλές αλχημείες και με αποδυναμωμένο το κέντρο της ομάδας στο Α μέρος, έδωσε το δικαίωμα στους ηπειρώτες να αγγίξουν τον θρίαμβο στο Α μέρος. Γιατί η τοποθέτηση του Σάσα στην άμυνα, καλύπτει μεν κενά, αλλά αποδυναμώνει το κέντρο, το ίδιο σφάλμα δηλαδή που έκανε ο Έννιγκ με την Κόλος και την καταστροφική ήττα-αποκλεισμό που θα κάνουμε χρόνια να ξεχάσουμε. Η μη χρήση του Τζέγκο είναι ένα ακόμη σφάλμα, αφού ο Αυστραλός έχει περίτρανα αποδείξει πως είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στο κέντρο. Αντίθετα, η εμμονή με τον Ματίγια, αποδυναμώνει το κέντρο, το κάνει πιο αργό και το παραδίδει στους αντίπαλους. Και μπορεί ο Ισπανός να είναι σπεσιαλίστας και σήμερα να πέτυχε ένα ωραίο γκολ, αλλά έπρεπε να φάμε πρώτα δύο. Έτσι θα προτιμούσα να τον έβλεπα στον πάγκο και το παιχνίδι μας να είχε μια πιο λογική διακύμανση του σκορ.

Κακός ο Άρης στην άμυνα, αποδυναμωμένος στο κέντρο και λίγος στην επίθεση, με κάποιους  μετά από αυτά που είδαν σήμερα στο Βικελίδης να δηλώνουν ευχαριστημένοι.

Όχι όμως εγώ. Τα καλύτερα δεν θα έρθουν έτσι. Τα καλύτερα θα έρθουν αν αποκτήσουμε ψυχραιμία, αντιληφθούμε ποιοι είμαστε και παίξουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Αν πατήσουμε σε μια σταθερή βάση και όχι ρίχνοντας μια τεσσάρα στον γείτονα ή του κατουρήσουμε το γήπεδο και σταματήσουμε εκεί πανηγυρίζοντας για μήνες γιατί του στερήσαμε κάτι.  Ο Άρης πρέπει να βρει νέους στόχους, υψηλούς, και να αναρριχηθεί στη θέση που του αρμόζει.

Ο Άρης πρέπει να γίνει ΑΡΗΣ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss