Δεν ξανάγινε! Βλέπουν πολλά γκολ αλλά χάνουν τις φάσεις στην Πρέμιερ Λιγκ – Τί λένε τα στατιστικά; | Sportdog Team

Το πρωτάθλημα της Premier League έχει αρχίσει με έναν… φρενήρη ρυθμό. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες εκπλήξεις, αλλά και τα πολλά γκολ που αποτελούν ρεκόρ.

Ο ελληνικός λαός λέει η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και μάλλον οι φίλοι του αγγλικού πρωταθλήματος θα έπρεπε να το περιμένουν. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Λίβερπουλ επικράτησε της νεοφώτιστης Λιντς με 4-3 και η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή.

Σε 28 αγώνες έχουν σημειωθεί 144 τέρματα, δηλαδή 3,79 γκολ ανά παιχνίδι! Γεγονός που το κατατάσει, στο πλέον παραγωγικό ξεκίνημα τα τελευταία 60 χρόνια!

Το αξιοσημείωτο σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Gracenote Sports, είναι ότι έχουν μειωθεί οι τελικές προσπάθειες. Ανά αγώνα σημειώνονται 22,6 τελικές, 1,5 λιγότερες από την περασμένη σεζόν και ταυτόχρονα πρόκειται για τον χαμηλότερο δείκτη της 10ετίας.

Παρόλα αυτά, σημειώνεται ένα γκολ κάθε έξι προσπάθειες, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που χρειάζονταν εννέα ή δέκα προσπάθειες.

Επομένως, προκύπτει το συμπέρασμα, πως ή η ποιότητα των επιθετικών έχει βελτιωθεί, ή οι τερματοφύλακες και οι άμυνες είναι κατώτερες των τελευταίων χρόνων. Το τελευταίο σενάριο υποστηρίζεται από το γεγονός ότι οι τερματοφύλακες αποσοβούν το 59% των προσπαθειών στον στόχο, σε σύγκριση με το 70% που ήταν τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι οι τά φουλ ανά παιχνίδι μειώθηκαν από 34 την περασμένη σεζόν σε 29.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss