Πρόκειται για την δεύτερη φορά εντός της ίδιας ημέρας που καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος  ουρλιάζοντας «ντροπή» είχε υποστηρίξει ότι μόνο το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί, κάτι που καταρρίφθηκε τόσο από την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) όσο και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Μιλώντας για τα ποσοστά των εμβολιασθέντων υγειονομικών κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, το 63% των νοσηλευτών και το 60% του υπόλοιπου προσωπικού, και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών.

H ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα είχε ξεκαθαρίσε ότι πέρα από τα νούμερα των εμβολιασμένων υγειονομικών, «περί του 10% των υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορονοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα, όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας. Περί του 10% των υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έριξε έμμεσα καρφιά κατά του Α. Γεωργιάδη σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζοντας ότι πάνω από το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, και συνοδεύοντας τα λεγόμενά του με το αιχμηρό σχόλιο «άρα μην λέμε χαμηλό ποσοστό, είναι από τα πιο υψηλότερά στην Ευρώπη».