Διάλεξε γυαλιά οράσεως που θα σου ταιριάζουν!

Καλώς ή κακώς, ανάλογα με την ηλικία μας και την κληρονομικότητα, η όρασή μας ταλαιπωρείται από διάφορες παθήσεις. Μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμό κλπ. Κάποιοι τρελαινόμαστε στη σκέψη ότι μπορεί να χρειαστεί να φορέσουμε γυαλιά οράσεως.

Τί θα έλεγες αν σου έκανα την επιλογή γυαλιών παιχνιδάκι και κατάφερνες να διαλέξεις το τέλειο ζευγάρι για το πρόσωπό σου; Έτσι, θα μπορείς, πέρα από “εργαλείο όρασης”, να χρησιμοποιείς τα γυαλιά σου ως βασικό αξεσουάρ του look σου, που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις κάθε στιγμή από το πλήθος!

Πώς να διαλέξεις το σωστό ζευγάρι γυαλιών για το πρόσωπό σου!

1. Σχήμα

Είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα. Προκειμένου τα γυαλιά να αναδεικνύουν το πρόσωπό σου, πρέπει να βρεις το ζευγάρι που θα εξισορροπεί το σχήμα του προς το σχήμα του προσώπου σου. Ο κανόνας, χοντρικά, είναι ότι δίνουμε έμφαση στις αντιθέσεις!

Τί εννοώ; Αν έχεις πρόσωπο με έντονες γωνίες, θα πρέπει να επιλέξεις ένα ζευγάρι με πιο στρογγυλό σχήμα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μια ισορροπία. Αντίθετα, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, διάλεξε ένα ζευγάρι γυαλιών με γωνίες κατά προτίμηση, ανοδικές, στην άκρη, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι “κόβει” τη στρογγυλάδα του προσώπου σου.

Δες επίσης: Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα στα φρύδια για κάθε σχήμα προσώπου!

Γενικώς υπάρχουν 4 συχνότερα σχήματα προσώπου. Τετράγωνο, στρογγυλό, οβάλ, και ανάποδο τρίγωνο. Τώρα θα μου πεις, πώς να καταλάβεις τι σχήμα προσώπου έχεις. Ένα τρικ είναι να πάρεις μια φωτογραφία στην οποία είναι το πρόσωπό σου σε κοντινό πλάνο και ανφάζ, δηλαδή όχι προφίλ.

Βάλε από πάνω ένα λευκό χαρτί και σχεδίασε -με παρτιτούρα- με ένα μολύβι τη φωτογραφία από κάτω χωρίς τα μαλλιά. έτσι, στο τέλος θα έχεις το σκίτσο του σχήματος του προσώπου σου!

2. Χρώμα

γυναίκα με καστανόξανθα μαλλιά και μαύρο γυαλί

γυναίκα με καστανόξανθα μαλλιά και μαύρο γυαλί

Το χρώμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς κινδυνεύεις να έχεις στο πρόσωπό σου ένα έντονο αξεσουάρ που δε σε κολακεύει καθόλου. Κριτήρια για τη σωστή επιλογή χρώματος είναι ο τόνος του δέρματός σας και το χρώμα μαλλιών και ματιών.

Καθώς οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν είναι άπειροι, θα σου δώσω κάποιες κατευθυντήριες ώστε να βρεις τον δικό σου σωστό συνδυασμό. Από εκεί και πέρα, δοκιμάζεις και παίρνεις!

Δες επίσης: 3 Μυστικά για να διαλέξεις το σωστό χρώμα μαλλιών!

Αν έχεις επιδερμίδα χρυσαφένια ή μπρονζέ, σου ταιριάζουν οι καφέ, μελί και λαδί αποχρώσεις. Αν είναι σκουρόχρωμη, σου προτείνω ανθρακί, σκούρο καφέ ή μπλε και μαύρο. Αν η επιδερμίδα σου έχει ψυχρούς τόνους, τότε σου προτείνω μαύρο, μπλε, μωβ, ή κόκκινο.

Αν έχεις σκούρα μαλλιά με πράσινα μάτια, σμαραγδί χρώμα γυαλιών είναι φανταστικό πάνω σου. Αν έχεις καστανά μαλλιά και καστανά μάτια, σου προτείνω χακί, navy, ή χάλκινο χρώμα γυαλιών. Αν έχεις ξανθά μαλλιά με μελί μάτια, θα σου πηγαίνουν τέλεια τα χρυσά ή χάλκινα γυαλιά.

3. Μέγεθος

μέγεθος τμημάτων γυαλιών

μέγεθος τμημάτων γυαλιών

Το λάθος που κάνουμε συνήθως είναι να επιλέγουμε μέγεθος γυαλιών οράσεως με τα ίδια κριτήρια που επιλέγουμε γυαλιά ηλίου. Υπάρχει μία ολόκληρη επιστήμη γύρω από το μέγεθος των γυαλιών οράσεως. Συγκεκριμένα, τα γυαλιά οράσεως έχουν στο μέσα μέρος του βραχίονά τους γραμμένη μία τριπλέτα αριθμών, με τη μορφή ΧΧ-ΧΧ-ΧΧΧ.

αριθμοί στα γυαλιά τί σημαίνουν

αριθμοί στα γυαλιά τί σημαίνουν

Ο πρώτος διψήφιος αριθμός συμβολίζει το μήκος του φακού, δηλαδή του τζαμιού των γυαλιών, από τη μία άκρη στην άλλη. Ο δεύτερος διψήφιος αριθμός συμβολίζει το μήκος της “γέφυρας” δηλαδή της καμπύλης ανάμεσα στους δύο φακούς που στηρίζεται στη μύτη μας. Ο τρίτος τριψήφιος αριθμός συμβολίζει το συνολικό μήκος του κάθε βραχίονα.

Δες επίσης: Ποια γυαλιά ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου!

Όλες οι μετρήσεις είναι σε χιλιοστά. Οι επιλογές σου είναι 2. Θα πάρεις ένα παλιό ζευγάρι γυαλιών σου και θα δεις τις δικές του μετρήσεις ώστε να πάρεις το νέο ζευγάρι στις αντίστοιχες. Αν έχουν ξεθωριάσει τα νούμερα, θα πάρεις έναν χάρακα και θα μετρήσεις μόνη σου το μήκος του τζαμιού. Ενδεικτικά, σου λέω ότι έως 50 χιλιοστά ανήκεις στο small, από 51-54 medium και πάνω από 55 large.

εξετάσεις στον οφθαλμίατρο σκίτσο

εξετάσεις στον οφθαλμίατρο σκίτσο

Έτοιμη για την αγορά σου, λοιπόν! Φυσικά, πριν κάνεις όλα αυτά, έχεις επισκεφτεί και τον οφθαλμίατρό σου για να σε μετρήσει και να σου γράψει σε τί “βαθμούς” πρέπει να φτιαχτούν τα γυαλιά σου.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss