Διάσημες κυρίες της showbiz μιλούν στο Tlife για το διαδικτυακό bullying

Διάσημες κυρίες από το χώρο του θεάματος και την ελληνική showbiz μιλούν στο TLife για το διαδικτυακό bullying, για τα προσβλητικά σχόλια που έχουν δεχθεί, κατά καιρούς, στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Instagram, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα, γίνεται 10 ετών και με αφορμή τα γενέθλιά του, έχει ετοιμάσει μία νέα υπηρεσία, η οποία σκοπό έχει να συμβάλλει στην προσπάθεια καταπολέμησης του διαδικτυακού bullying. Με μία ρύθμιση, το Ιnstagram θα σβήνει αυτόματα σχόλια που θεωρούνται προσβλητικά και χυδαία.

Η Μαρία Σολωμού, μιλώντας στο TLife, εξήγησε ότι καλό είναι να γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες θα βάλουν φρένο στην προβολή προσβλητικών σχολίων που θίγουν δημόσια την προσωπικότητα ενός ανθρώπου.

“Εγώ είμαι νέα στο instagram, σχετικά πρόσφατα έκανα λογαριασμό, δεν έχω πολλούς χιλιάδες followers. Σαφέστατα έχω δεχθεί κι εγώ σχόλια προσβλητικά ή πιο χυδαία. Δεν μπορώ να πω ότι μου χαλάνε τη μέρα, δεν είναι ότι θα προβληματιστώ, γιατί και πριν από το instagram, με έβριζαν μια χαρά και στο youtube.

Το θεωρώ πολύ σωστό αυτό που θα γίνει τώρα, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς θα συνεπάγεται. Σε καθετί που βγαίνει, υπάρχει και η άλλη πλευρά, η καλή και η κακή πλευρά. Η καλή του πλευρά εμένα μου αρέσει πολύ, όχι βέβαια ότι φτιάχνει το πρόβλημα, θα υπάρχει πάντα και κόσμος που θα θέλει να μας βρίσει, να μας μειώσει, χωρίς κανένα λόγο. Είναι δικό τους πρόβλημα, βέβαια, αυτό. Τουλάχιστον δεν θα παίρνουν την ευχαρίστηση ότι έφτασε αυτό το μήνυμα, διαβάστηκε και σβήστηκε… Όλη αυτή την παράνοια, την αρρώστια τους, ας πούμε”, ανέφερε η γνωστή ηθοποιός. 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη της Μαίρης Συνατσάκη η οποία, μιλώντας στο TLife υποστήριξε: ” Θεωρώ σημαντικό, να μπορέσει να μπει ένα όριο στο διαδίκτυο, το οποίο, μπορεί να γίνει φοβερά ανεξέλεγκτο σε πάρα πολλά πράγματα.

Σαν κίνηση, είναι μια νέα εποχή και κατάσταση κι επειδή λόγος είναι, στον προφορικό λόγο ποτέ δεν θα εκφραζόμασταν με το άλλον, με τον τρόπο που εκφραζόμαστε διαδικτυακά, με αυτό που σχεδιάζεται τώρα, θα μεταφερθεί η αίσθηση του κοινωνικού ορίου και στο γραπτό λόγο. Οπότε καλό είναι και μακάρι να γίνει”.

Η Μαρία Κορινθίου ξεσπά για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία, ο καθένας, όπως λέει, στο TLife εισβάλλει, κάνοντας προσβλητικά και χυδαία σχόλια, ενώ εξηγεί γιατί επικοινώνησε, πρόσφατα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος: “Πρόσφατα επικοινώνησα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος γιατί έπεσαν στην αντίληψή μου, στο instagram, λογαριασμοί παιδικής πορνογραφίας.

Τώρα, η κίνηση αυτή που θα κάνει το instagram θεωρώ ότι είναι σωστή, επειδή έχει εξελιχθεί σε αρκετά επικίνδυνο, για πολλούς λόγους. Καλό είναι να διαφυλάξουν τον κόσμο αλλά και τη δική τους πλατφόρμα. Για εμένα ό,τι είναι υβριστικό ή προσβλητικό, μη σεβόμενο πέντε πράγματα, αμέσως το διαγράφω. Επίσης, εάν κρίνω ότι κάτι είναι πολύ σοβαρό, θα επικοινωνήσω με τη δίωξη”.

Η Χριστίνα Μπόμπα σχολιάζοντας την ενέργεια του Instagram για την καταπολέμηση του διαδικτυακού bullying, ανέφερε: ”Καλό είναι αυτό και σωστό να σβήνονται τέτοιου είδους σχόλια, άρα μόνο θετικό, μου ακούγεται”.

Η Ιωάννα Τούνη έχει μία εντελώς διαφορετική θεωρία για τα κακόβουλα σχόλια που γράφονται στα social media: “Για μένα κάθε σχόλιο είναι καλοδεχούμενο, o καθένας με την τρέλα του, από ‘κει και πέρα, ο κάθε επώνυμος μπορεί να κρίνει μόνος του τι θέλει να διαβάσει και τι θέλει να απορρίψει.

Εγώ δεν έχω έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση, γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα σχόλια κανενός. Όποιος δεν αντέχει να έχει instagram, ας κλείσει το account του, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για έκθεση.

Η Μαρία Καζαριάν μιλώντας για την πρωτοβουλία του instagram να συμβάλλει στη καταπολέμηση του bullying είπε: “Εμένα μου φαίνεται σωστό. Εγώ δεν δίνω σημασία στα σχόλια στο instagram, γενικά δεν είμαι πάρα πολύ ενεργή, είμαι ενεργή όταν ανεβάζω κάποια posts και stories. Δεν δίνω, πραγματικά, σημασία σε τέτοιου τύπου σχόλια”.  

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss