Διαδεδομένοι μύθοι για το δέρμα | Vita.gr

Διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, από τις σελίδες περιοδικών ή τις ιστοσελίδες και για κάποιον ανεξήγητο λόγο εδραιώθηκαν στην αντίληψή μας όσον αφορά την περιποίηση του δέρματός μας. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αναθεωρήσετε μερικά πράγματα για το δέρμα σας.

Διαδεδομένοι μύθοι για το δέρμα

Μύθος 1ος – «Ο ήλιος κάνει καλό στα σπυράκια»

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος και να στεγνώσει την επιδερμίδα, προκαλώντας τους σμηγματογόνους αδένες να εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έξτρα λιπαρότητα, φραγμένους πόρους και σπυράκια. Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία μπορεί να σκουρύνει τα σημάδια της ακμής κάνοντάς τα περισσότερο έντονα.

Μύθος 2ος – «Το δέρμα συνηθίζει τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε»

Το δέρμα δεν συνηθίζει τα προϊόντα που εφαρμόζετε για πολύ καιρό. Αυτό που συμβαίνει και ίσως σας μπερδεύει, είναι ότι το δέρμα σας έχει διαφορετικές ανάγκες κάθε εποχή, καθώς επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι ο καιρός. Για παράδειγμα, τον χειμώνα αφυδατώνεται ευκολότερα λόγω κρύου, ενώ το καλοκαίρι γίνεται πιο λιπαρό λόγω της ζέστης. Επομένως, καλό είναι να προσαρμόζετε τη ρουτίνα περιποίησής σας λαμβάνοντας υπόψη… τον καιρό και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Μύθος 3ος – «Οι πόροι στο δέρμα μπορούν να συρρικνωθούν»

Όσο και αν θα το θέλαμε όλες, οι πόροι του δέρματος δεν μπορούν αλλάξουν μέγεθος ή να ανοίξουν. Ο ατμός που χρησιμοποιείται πριν από την εξαγωγή σμήγματος χρησιμεύει στο να μαλακώσει το σμήγμα και να βγει ευκολότερα. Ωστόσο, οι πόροι δείχνουν μεγαλύτεροι όταν είναι φραγμένοι από λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα. Μόλις καθαριστούν, φαίνονται μικρότεροι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ανοίξει κι έχουν κλείσει. Δεν είναι πόρτα.

Μύθος 4ος – «Πρέπει να φοράμε αντηλιακό όταν έξω έχει ήλιο»

Έως και το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα, οπότε αν νομίζετε ότι είναι εντάξει να παραλείψετε την αντηλιακή σας κρέμα μια συννεφιασμένη μέρα, σκεφτείτε το ξανά. Το αντηλιακό είναι η νούμερο 1 συνήθεια περιποίησης που πρέπει να διατηρείτε όλον τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών μηνών. Σκεφτείτε ότι το χιόνι αντανακλά έως και το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης βλάβης από τον ήλιο. Επίσης, όσο υψηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας ακόμη κι αν πηγαίνετε για σκι.

Μύθος 5ος – «Το συχνό πλύσιμο προσώπου αποτρέπει την ακμή»

Ακόμη κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής δεν πρέπει να πλένετε περισσότερες από 2 φορές την ημέρα το πρόσωπό σας ή να χρησιμοποιείτε «σκληρά» καθαριστικά, καθώς έτσι απομακρύνετε τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και καταλήγετε με ξηρή επιδερμίδα, χωρίς αυτό να ισοδυναμεί με λιγότερα σπυράκια. Φροντίστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό που ρυθμίζει τη λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώνει το δέρμα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα με σαλικυλικό οξύ, ώστε να καθαρίσετε σε βάθος τους πόρους και να απομακρύνετε την περιττή λιπαρότητα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss