Διεθνής Τύπος για τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη: «Ιστορική στιγμή με τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό στην Ελλάδα» | iRafina

«Βροχή» έπεσαν τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, υπέρμαχο των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αναβαθμίζοντάς τον σε υφυπουργό με αρμοδιότητα τα θέματα σύγχρονου πολιτισμού.

Διεθνή μέσα μιλούν για «ιστορική» στιγμή της Ελλάδας, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να εντάξει έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι στο χώρο της πολιτικής καταργούνται στερεότυπα και προκαταλήψεις και όλα τα μέλη της κοινωνίας έχουν ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης είχε εκφράσει δημόσια τον σεξουαλικό του προσανατολισμό την ημέρα κατά της ομοφοβίας στα μέσα κοινωνικής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν από αρκετά χρόνια, στην πρώτη μου δουλειά στην Ελλάδα μετά την Αμερική, είχα κατά λάθος μάθει ότι υπήρχε μια εσωτερική συζήτηση για το κατά πόσον μπορούσα να αναλάβω τη διαχείριση μίας κρίσης, όχι λόγω απειρίας ή ικανοτήτων αλλά επειδή ήμουν εμφανώς (συγκρατήστε αυτή τη λέξη) gay. Δεν μου έδωσαν το project τότε», εξηγώντας ότι το ενδιαφέρον του για την πολιτική ήταν παλιό και συνειδητό.

Η ιστορική στιγμή και το «νέο αστέρι της κυβέρνησης»

Το Associated Press μετέδωσε την είδηση με τίτλο «Η Ελλάδα ορίζει τον πρώτο ανοιχτά γκέι υπουργό». Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Η κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα ονόμασε τον πρώτο ανοιχτό ομοφυλόφιλο υπουργό της χώρας σε ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα».

Από την πλευρά του ο Ιndependent παρουσιάζει με τον ίδιο τρόπο το θέμα σημειώνοντας: «Η Ελλάδα όρισε τον πρώτο της ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό. Ο Νικόλαος Γιατρομανωλάκης έγραψε ιστορία αφού διορίστηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τη Δευτέρα».

Η γερμανική Bild έχει ως τίτλο: «Η Ελλάδα αποκτά τον πρώτο της ομοφυλόφιλο υπουργό» και συμπληρώνει: «Η κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα όρισε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό στην ιστορία της χώρας».

Μάλιστα οι Γερμανοί θεωρούν πως ο Γιατρομανωλάκης μπορεί να γίνει το νέο αστέρι της κυβέρνησης.

Η είδηση πέρασε και τα σύνορα της Ευρώπης, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν σχετικά άρθρα για τον νέο υφυπουργό Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα η Washington Post παρουσίασε το θέμα για τον πρώτο «ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό της Ελλάδας», έπειτα από τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

newsbeast.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss