Δυσκοιλιότητα και λύση από την τεχνολογία

Όλοι σε κάποια φάση τη ζωή μας έχουμε παρουσιάσει δυσκοιλιότητα. Και έχουμε καταλάβει το πόσο δυσάρεστο και πόσο άβολο είναι για την καθημερινότητά μας.

Απλά βήματα

Συνήθως τα πράγματα είναι πολύ απλά και αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε είναι να πιούμε αρκετό νερό, να καταναλώσουμε άφθονη φυτική ίνα αλλά και να έχουμε και μία σχετική κίνηση. Όταν όμως εμφανίζεται το πρόβλημα τότε πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες επιλογές.
Υπάρχουν τρόφιμα που εύκολα μπορούν να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε σημαντικά τη φυτική ίνα. Για παράδειγμα οι σπόροι chia ή ο σπασμένος λιναρόσπορος. Τα κλασσικά δαμάσκηνα που το κάθε ένα περιέχει περίπου 1 γραμμάριο φυτικής ίνας. Περιέχουν επίσης φρούτανες που έχουν μία ευεργετική δράση στο έντερο μας.

Ας μην ξεχάσουμε και τα όσπρια που περιέχουν τόσο διαλυτή αλλά και αδιάλυτη φυτική ίνα. Καταναλώνοντας όσπρια σαν κύριο γεύμα αλλά και σαν γαρνιτούρα βοηθάμε σημαντικά το έντερο μας.

Υπάρχει επίσης και η βρώμη. Συνηθισμένη πλέον προσθήκη στη διατροφή μας γεμάτη με διαλυτή φυτική ίνα. Καταναλώνοντας βρώμη μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα του νερού που περιέχεται στα κόπρανα μας κάτι το οποίο βοηθάει τη διέλευση τους μέσα από το έντερο.

Η τεχνολογική λύση

Βέβαια επειδή σε πολλούς η δυσκοιλιότητα είναι μία πιο “ζόρικη” υπόθεση η επιστήμη προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Ήδη στις Ηνωμένες πολιτείες κυκλοφορεί το πρώτο δονούμενο χάπι κατά της δυσκοιλιότητας. Ναι οι συνειρμοί μπορεί να είναι πολλοί και να σας θυμίζει το χάπι που χρησιμοποιούνται στις διαγνωστικές εξετάσεις, αυτό με την κάμερα που καταγράφει το πώς είναι το έντερο μας εσωτερικά.

Αυτό όμως το δονούμενο χάπι λειτουργεί μέσα μας μέχρι και 14 ώρες αφού το καταπιούμε. Μένει ανενεργό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 6 με 7 ώρες) μέχρι να φτάσει στο έντερο και εκεί ξεκινάει τη δράση του. Περιοδικά μπαίνει σε λειτουργία.
Όση ώρα λειτουργεί δονείται για 3-4 δευτερόλεπτα και με αυτό τον τρόπο μιμείται την κίνηση του εντέρου. Αυτή που σπρώχνει το περιεχόμενό του. Έτσι με μηχανικό τρόπο υποστηρίζεται η κινητικότητα του εντέρου και διευκολύνεται η διέλευση των κοπράνων.

Το προϊόν έχει πάρει ήδη έγκριση ιατροτεχνολογικού προϊόντος από τον FDA αντίστοιχη με αυτή των φακών επαφής.

Τώρα αν πάλι εσείς θέλετε να αποφύγετε τη χρήση το συγκεκριμένο χαπιού μπορείτε εύκολα να εντάξετε τη βρώμη στη διατροφή σας καταναλώνοντας κάθε μέρα 2-3 από τα πολύ όμορφα μπισκότα με βάση τη βρώμη.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss