Δύο drag queens στο εξώφυλλο της Vogue Βραζιλίας: «Να μάθουν να σε σέβονται για αυτό που είσαι»

Δυο drag queens θα πρωταγωνιστήσουν στο εξώφυλλο της Vogue στη Βραζιλία, μια κίνηση – ορόσημο για το διάσημο περιοδικό μόδας σε μια χώρα όπου ανοιχτά γκέι και τρανς άτομα συνεχίζουν να υφίστανται βία και διακρίσεις. 

Η υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια Pabllo Vittar και η ράπερ Gloria Groove θα εμφανιστούν σε δυο ξεχωριστά εξώφυλλα του τεύχους Οκτωβρίου με τίτλο «Eleganza Extravaganza», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου. 

Η Vogue στη Βραζιλία μοιράζει περισσότερα από 365.000 αντίτυπα και είναι μέρος του παγκόσμιου brand Conde Nast, με δεκάδες διεθνείς εκδόσεις και 24.9 εκατομμύρια αναγνώστες. 

«Έψαχνα για τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα της Vogue και συνειδητοποίησα ότι τώρα είναι η σειρά μου», δήλωσε η Groove, γνωστή για την επιτυχία «Bumbum de Ouro» του 2017. «Ζω ένα όνειρο και είμαι ενθουσιασμένη με την πρόσκληση, επειδή το να βρίσκομαι εδώ τοποθετεί τις drag queens ως fashion icons».

Παρά τις πρόσφατες νομικές νίκες, τα LGBTQI+ ζητήματα εξακολουθούν να διχάζουν τη Βραζιλία, η οποία κατατάσσεται στις πιο θανατηφόρες χώρες παγκοσμίως για τρανς άτομα. 

Πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η τρανσφοβία και η ομοφοβία ήταν εγκληματικές πράξεις ενώ μια απόφαση του 2018 επέτρεψε στα τρανς άτομα να αλλάξουν τα ονόματα και το φύλο τους σε επίσημα έγγραφα χωρίς να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο πολιτικά και κοινωνικά, τα άτομα της κοινότητας LGBTQI+ αντιμετωπίζουν δημόσιες επιθέσεις, ειδικά υπό τη διοίκηση του δεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. 

Ο πρόεδρος μιλά συχνά ενάντια στην «ιδεολογία των φύλων», έναν συντηρητικό όρο που χρησιμοποιείται για την καταδίκη προοδευτικών ιδεών πάνω στο σεξ και το φύλο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

manda foto de agora

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐆𝐆 (@gloriagroove) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🖤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pabllo Vittar 🤍 (@pabllovittar) στις

Η Vittar το 2018 έγινε η πρώτη drag queen που ήταν υποψήφια για το Λατινικό Grammy με το τραγούδι «Sua Cara» στην κατηγορία Urban Fusion/Performance. Δημοφιλής σε Spotify και YouTube, η Vittar είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της κοινότητας LGBTQI+ και σφοδρή πολέμιος των απόψεων και της πολιτικής Μπολσονάρου. 

«Δεν είναι λάθος να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις», είπε η Vittar σε συνέντευξη στο περιοδικό. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν να σε σέβονται για αυτό που είσαι».

Τα εξώφυλλα των drag queens καλωσόρισαν υποστηρικτές της κοινότητας LGBTQI+. «Πόση υπερηφάνεια! Ας συνεχίσουμε να καταλαμβάνουμε περισσότερους χώρους κάθε φορά», έγραψε στο Ιnstagram ο David Miranda, ένας ανοιχτά γκέι βουλευτής. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που drag queens πρωταγωνιστούν σε εξώφυλλο της Vogue. Η drag queen Uyra Sodoma ήταν ανάμεσα στους τέσσερις ακτιβιστές που εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου της Vogue Brasil. 

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss