Είσοδος της DJI στα αγωνιστικά drones με το DJI FPV

Στην αγορά των FPV drone μπαίνει η DJI με το νέο της μοντέλο, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να ανέβουν επίπεδο.

Το DJI FPV κυκλοφορεί από σήμερα με τιμή €1399, και η εμφάνισή του δεν θυμίζει κάποιο άλλο drone της κινεζικής εταιρείας προκειμένου να πιάνει τις ταχύτητες που χαρακτηρίζουν την κατηγορία. Με αισθητήρες στο εμπρόσθιο μέρος που του επιτρέπουν τον εντοπισμό εμποδίων, το DJI FPV διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ/ώρα χωρίς αυτό να το βάζει στην κορυφή άλλων drone της κατηγορίας. Η επιτάχυνσή του πάντως είναι κορυφαία πιάνοντας το 0-100 σε 2 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία του κυμαίνεται περίπου στα 20 λεπτά.

Η ενσωματωμένη κάμερα μπορεί να καταγράψει βίντεο στην 4Κ ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο με γωνία θέασης 150 μοιρών. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε αργή κίνηση και στα 120fps με Full HD ανάλυση. Η αποθήκευση των βίντεο γίνεται σε format h.265 και h.264 για να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στην κάρτα μνήμης.

Όσοι επιθυμούν να φέρουν το drone στα όρια του κάτι που μεταφράζεται και σε πλάνα που δεν είναι δυνατόν να γίνουν με τα καταναλωτικά drones, μπορούν να ενεργοποιήσουν το manual mode αν και υπάρχει πάντα δυνατότητα για πιο παραδοσιακά πράγματα.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται φυσικά και τα ειδικά goggles με ξεχωριστό σχεδιασμό, μέσω των οποίων ο χειριστής του drone έχει τη δυνατότητα να δει σε πρώτο πρόσωπο ότι ακριβώς βλέπει και η κάμερα του drone. Με τον τρόπο αυτό έχει μια πολύ καλύτερη εμπειρία για τα κινηματογραφικά πλάνα που καταγράφει ενώ ο χρόνος απόκρισης στην απλή λειτουργία βρίσκεται στα επίπεδα των 40ms για μετάδοση εικόνας στην 810p ανάλυση και στα 120fps.

Το DJI FPV είναι το πρώτο drone της εταιρείας που υποστηρίζει το σύστημα μετάδοσης Ocusync 3.0, το οποίο επιτρέπει απρόσκοπτη μετάδοση σήματος και απόσταση που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10χλμ. Υπάρχει πάντως και η Smooth λειτουργία για ακόμα υψηλότερα frames όμως στην περίπτωση αυτή ανεβαίνει και ο χρόνος απόκρισης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα εξωτερικό περιφερειακό με την ονομασία Motion Controller με κόστος €149, το οποίο επιτρέπει πιο εύκολο χειρισμό του drone με το ένα χέρι, αν επιθυμείτε πιο εντυπωσιακά πλάνα. Όπως μας έχει συνηθίσει, η DJI κυκλοφορεί το νέο της drone σε δύο εκδόσεις με την αρχική να έχει κόστος €1349 ενώ το Fly More Kit με επιπλέον κόστος €278 διαθέτει 2 επιπλέον μπαταρίες καθώς και ανεξάρτητο charging hub.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss