Εθνική Γυναικών: Η επόμενη γενιά της Ελλάδας “αποκαλύπτεται”

Στο φετινό Eurobasket η Εθνική Γυναικών έχει αρκετές αθλήτριες που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια διοργάνωση. Ανάμεσά τους οι Βασιλική Λούκα, Έλενα Τσινέκε, Έλενα Μποσγανά και Χριστίνα Αναστασοπούλου.

Η συνέντευξη των τεσσάρων στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Μια εμπειρία μοναδική, όπως αναφέρουν, που ήθελαν να ζήσουν από τότε που ξεκίνησαν να ασχολούνται με το μπάσκετ. Κάνουν λόγο για μια τεράστια τιμή λέγοντας ότι παίρνουν μαθήματα καθημερινά στη Βαλένθια της Ισπανίας είτε από τους αντιπάλους είτε από τις ίδιες τις συμπαίκτριές τους.

Αναφέρθηκαν επίσης και στα όνειρά τους τα οποία δεν έχουν ταβάνι… Μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, πρόκριση σε Παγκόσμιο, αλλά και συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μερικά από αυτά!

Πώς βιώνετε αυτή την πρώτη σας συμμετοχή σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ;

Βασιλική Λούκα: «Είναι μια τρομερή εμπειρία που ήθελα να την ζήσω από μικρό παιδάκι. Ήταν από τους στόχους που είχα. Στο Ευρωμπάσκετ συμμετέχουν οι κορυφαίες αθλήτριες στην Ευρώπη και το να είσαι εδώ είναι πολύ σημαντική εμπειρία. Για μένα είναι κάτι μοναδικό και προσπαθώ να κερδίσω από το κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο που είμαι εδώ».

Ελενα Μποσγανά: «Είναι τεράστια τιμή να είσαι σε ένα Ευρωμπάσκετ. Το τελευταίο Ευρωμπάσκετ της Εθνικής Γυναικών το είδα από την τηλεόραση και στο επόμενο που συμμετέχει είμαι εδώ. Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Είναι πολύ τιμητικό και προσπαθώ να κερδίσω την κάθε εμπειρία, καθώς στους αγώνες βρίσκονται οι καλύτερες παίκτριες της Ευρώπης».

Έλενα Τσινέκε: «Για μένα είναι πολύ τιμητικό που είμαι εδώ και απολαμβάνω το κάθε λεπτό. Είναι μεγάλη ευλογία να αγωνίζεσαι στην Εθνική Γυναικών, καθώς στους αγώνες συμμετέχουν οι κορυφαίες των κορυφαίων. Αθλήτριες με τεράστια εμπειρία. Όσο βρίσκεσαι εδώ έχεις μαθήματα καθημερινά είτε από τους αντιπάλους είτε από τις ίδιες τις συμπαίκτριές σου. Σου διαμορφώνουν το μπασκετικό χαρακτήρα και κατ΄επέκταση τον χαρακτήρα σου γενικότερα».

Χριστίνα Αναστασοπούλου: «Είναι μια τεράστια εμπειρία όσα ζούμε αυτές τις ημέρες στη Βαλένθια με την συμμετοχή της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, ειδικά για μένα που είμαι μικρή και έχω λίγες εικόνες από το μπάσκετ. Αυτό που ζω στην διοργάνωση είναι η γιορτή του μπάσκετ και βλέπουμε πολλά πράγματα καθημερινά. Αθλήτριες υψηλού επιπέδου που ακόμα και το ζέσταμά τους για μας είναι ένα μάθημα. Το πώς σκέφτονται και ενεργούν μέσα στο παιχνίδι και την κάθε τους κίνηση. Θεωρώ ότι είναι όνειρο κάθε κοριτσιού που παίζει μπάσκετ να βρεθεί στη θέση μας γιατί πραγματικά είναι τιμητικό αυτό που ζούμε. Και εγώ είχα δει από την τηλεόραση τα δύο προηγούμενα Ευρωμπάσκετ που συμμετείχε η Εθνική και τώρα είμαι εδώ. Και πραγματικά ζήλευα τις αθλήτριες που έπαιζαν σε Ευρωμπάσκετ και εκπροσωπούσαν την χώρα μας. Κάθε φορά που ακούμε τον εθνική ύμνο και παίζουμε για την Εθνική Γυναικών που είναι και η αγαπημένη μας ομάδα εγώ πραγματικά ανατριχιάζω».

Ποια είναι τα όνειρά σας με την Εθνική Γυναικών;

Βασιλική Λούκα: «Και μόνο που βρίσκομαι εδώ αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να φτάσουμε την Εθνική Γυναικών στο μέλλον όσο πιο ψηλά γίνεται. Είτε να επαναλάβουμε ό,τι έγινε το 2017 είτε να πάρουμε, γιατί όχι, και ένα μετάλλιο. Το όνειρο κάθε παίκτριας είναι να πάει όσο γίνεται καλύτερα με την Εθνική της Ομάδα. Είμαστε μια νέα Ομάδα και νομίζω ότι χρόνο με τον χρόνο θα καταφέρνουμε και κάτι παραπάνω. Εχουμε αξιόλογες παίκτριες και νομίζω ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε πολλά με αυτή την Εθνική. Υπάρχουν αθλήτριες που μπορούν να συνεχίσουν την πορεία που είχαν οι πιο παλιές και να κρατήσουμε την Εθνική Ομάδα ψηλά, εκεί που της αξίζει».

Ελενα Μποσγανά: «Όνειρό μου είναι να συμμετάσχω με την Εθνική Γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξέρω ότι είναι δύσκολο όμως αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για κάθε αθλητή ή αθλήτρια».

Ελενα Τσινέκε: «Όνειρό μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται με αυτή την Εθνική Ομάδα. Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα από αυτά αν και γνωρίζω πως μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο. Για να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά χρειάζεται κάθε ημέρα μας να είναι διαφορετική και να κάνουμε πράγματα που αντιστοιχούν με αυτά των ονείρων μας».

Χριστίνα Αναστασοπούλου: «Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να βρεθούμε σε μια καλή θέση σε Ευρωμπάσκετ και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο. Και το όνειρο κάθε αθλητή ή αθλήτριας είναι να ανέβει στο βάθρο με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται πίστη, θέληση και δουλειά».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss