Εκδηλώσεις σήμανσης των αιωνόβιων δέντρων της Πελοποννήσου

Τις επετειακές εκδηλώσεις σήμανσης των 71 αιωνόβιων δέντρων ελευθερίας της Πελοποννήσου, που σχετίζονται με ιστορίες και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, ξεκινά αυτό το Σάββατο 7 Αυγούστου το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση “οι δράσεις θα ξεκινήσουν με την πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης της γηραιότερης λυγαριάς της Ελλάδας και πιθανόν της Ευρώπης, που αποτέλεσε μάρτυρα της πρώτης πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων (πρόκειται για τη Μάχη Κάτω Μηναγίων που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας από το Δήμο Πύλου Νέστορος), καθώς και τριών ακόμη μνημειακών δέντρων (βελανιδιά, ελιά, πρίνος) τα οποία βρίσκονται στον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας”.
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για αυτό το Σάββατο στις 7 μ.μ. και τα αποκαλυπτήρια του επετειακού σήματος θα γίνουν από την πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Αυγερινοπούλου.
Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί την επομένη, Κυριακή 8 Αυγούστου, με τη σήμανση δύο ιστορικών δέντρων του Νομού Ηλείας, της μνημειακής ελιάς που βρίσκεται στη Μονή Παναγίας Ελεούσης Λυγιάς και του αιωνόβιου πλατάνου που βρίσκεται στην πλατεία της ιστορικής Ανδρίτσαινας.
Το σύνολο των δέντρων ελευθερίας της Πελοποννήσου θα σημανθούν με μεταλλική επετειακή ετικέτα, ελάχιστου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το σχέδιο της οποίας φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς η ομογενής ζωγράφος Joanna Kordos που ζει στη Μελβούρνη.
Ακολούθως και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα σημανθούν το σύνολο των εν λόγω μνημειακών δέντρων, ώστε να αποτελέσουν ένα ενιαίο δίκτυο άυλης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!
Photo of Best News Author

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss