Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18 – 24 ετών για τα τρία εμβόλια

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson.

Στην Ελλάδα έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 7.041.432 εμβολιασμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία έως τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα τρία εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών ολοκληρώνεται η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού.

Ήδη όπως, είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέσω της άυλης συνταγογράφησης, έχουν σπεύσει να κλείσουν ραντεβού 51.000 άτομα.

Επίσης όπως έχει ανακοινώσει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διαθέσιμο θα είναι στα νησιά και το εμβόλιο της Pfizer και όχι μόνο το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως στόχος είναι μέσω της «Επιχείρησης Ελευθερία» όσο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», όχι μόνο να έχει πρόσβαση στο εμβόλιο το σύνολο των πολιτών, αλλά να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής εμβολίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες εκτιμάται πως οι εμβολιασμοί θα συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό και το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να πειστούν οι απρόθυμοι, ώστε μέσα στο καλοκαίρι να έχει οικοδομηθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Εν τω μεταξύ τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται οι αποφάσεις για τις διευκολύνσεις που θα αφορούν στους πλήρως εμβολιασμένους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Πελώνη, η Επιτροπή Βιοηθικής αναμένεται να συνεδριάσει και να καταθέσει τις προτάσεις της, τις επόμενες ημέρες.

«Η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία», σημείωσε.

Με βάση τις πληροφορίες, οι διευκολύνσεις που έχουν αποφασισθεί να δοθούν, μετά βεβαίως τη γνωμοδότηση των ειδικών επιστημόνων είναι:

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι που θα διαθέτουν και πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα χρησιμοποιούν τις μάσκες σε ανοικτούς χώρους.
  • Επίσης η μη χρήση της μάσκας θα αφορά και σε κλειστούς χώρους, όπως στα εστιατόρια (όταν επιτραπεί η χρήση των εσωτερικών χώρων), σε μπαρ, σε υπαίθριες εκδηλώσεις, συναυλίες κ.λ.π..
  • Σε ό,τι αφορά στα κέντρα διασκέδασης, τους συναυλιακούς χώρους κ.λ.π. μέχρι στιγμής οι ειδικοί δεν έχουν λάβει αποφάσεις, καθώς βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και ουδείς γνωρίζει το σκηνικό που θα επικρατήσει το Σεπτέμβριο.
  • Επίσης οι εμβολιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαλλαγούν από την υποχρέωση να κάνουν self test.

Τέλος στο τραπέζι βρίσκεται και η μη χρήση μάσκας για τα ταξίδια με αεροπλάνα για τους πλήρως εμβολιασμένους, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται προβληματισμένοι και να μην έχουν καταλήξει ακόμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: Πανελλαδική στάση εργασίας – «Παραλύει» το Δημόσιο – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss