Σε ποινική δίωξη, την τρίτη κατά σειρά, εξελίχθηκε η έρευνα  για βιασμό ανηλίκου που διενεργούταν επί σχεδόν δύο μήνες εις βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για κατα συρροή βιασμούς. Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε νέα ποινική δίωξη κατά του Δ. Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού ενός 17χρονου άνδρα, για το οποίο οι αρχές πραγματοποιούσαν έρευνα από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η υπόθεση αφορά σε κατάθεση που έδωσε ο 24χρονος πλέον άνδρας, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στην 19η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία σε βάρος του ηθοποιού και κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Δ. Λιγνάδη πριν από επτά χρόνια, σε ηλικία 17 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω καταγγελία συνιστά την τέταρτη υπόθεση που αφορά σε μη παραγεγραμμένο αδίκημα που φέρεται να έχει διαπράξει ο ηθοποιός, ο οποίος προφυλακίστηκε κατόπιν άσκησης ποινικής δίωξης για δύο υποθέσεις βιασμού, ενώ στα τέλη Μαρτίου 2021 ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για ένα ακόμα βιασμό, το 2018, με τον ίδιο τον ηθοποιό-σκηνοθέτη να αρνείται την κατηγορία.

Και τέταρτη καταγγελία εις βάρος του Λιγνάδη στη Δικαιοσύνη για φερόμενο μη παραγεγραμμένο αδίκημα