Ενισχύεται ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας – Σε επιχειρησιακή λειτουργία το Ενιαίο Κέντρο Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΛΑΣ

Παρελήφθησαν (45) νέα οχήματα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού, τα οποία εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.

  • Πρόκειται για (34) επιβατικά, (6) αγροτικού τύπου και (5) ειδικά οχήματα μεταγωγής κρατουμένων, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης, από μεταφορά πιστώσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  • Τα οχήματα κατανέμονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Νότιο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο παραλαβής (1.453) νέων οχημάτων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΕΛΑΣ ενισχύεται για να γίνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα


Σε επιχειρησιακή λειτουργία το Ενιαίο Κέντρο Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΛΑΣ

Σε επιχειρησιακή λειτουργία τίθεται από την 1η Μαρτίου 2021 το Ενιαίο Κέντρο Ανταλλαγής Πληροφοριών (Single Point of Contact – SPOC) της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Ενιαίο Κέντρο:

  • Χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βασίστηκε στις βέλτιστες πρακτικές, που καταρτίστηκαν με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας Προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Λειτουργεί σε 24ωρη βάση και αποτελεί το σημείο επαφής αναφορικά με υποθέσεις διεθνούς επιχειρησιακής αστυνομικής συνεργασίας, περιλαμβάνοντας το σύνολο των θεσμοθετημένων διεθνών και ευρωπαϊκών κόμβων επικοινωνίας της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
  • Τίθεται στη διάθεση όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και των λοιπών Αρχών του εσωτερικού και του εξωτερικού, κατευθύνει και συντονίζει τις αρμόδιες εθνικές Αρχές στον τομέα της διαχείρισης θεμάτων διεθνούς αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας, αναβαθμίζοντας έτσι τις δυνατότητές και την αποτελεσματικότητά τους.

Η Ελληνική Αστυνομία, με τη δημιουργία του S.P.O.C., εναρμονίζεται με τις νέες ευρωπαϊκές κατευθύνσεις στην πρόληψη και καταστολή του διεθνικού – διασυνοριακού εγκλήματος σε αγαστή συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Chrisa Sarantopoulou

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss