Ενισχύεται το ΕΣΥ: Προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ από Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι προχωρούν γρήγορα οι εμβολιασμοί και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4,405 εκατ.

Αποφασισμένη φαίνεται η κυβέρνηση για την άμεση περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να προαναγγέλλει 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθών από τον Σεπτέμβριο μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, για τους εμβολιασμούς, ο Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι προχωρούν γρήγορα και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4,405 εκατ. εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2,837 εκατ. με τουλάχιστον μια δόση- δηλαδή 27% του πληθυσμού- και 15, 5% και με τις δυο δόσεις.

Πρόσθεσε δε ότι μέχρι τις 31 Μάιου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 5,6 εκατ. εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση, δηλαδή το 34%.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι σήμερα λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χωρά και ο αριθμός θα αυξηθεί με αυτά που θα προστεθούν στα νησιά από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως επισήμανε, η συμμετοχή των ιδιωτών έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 300 κέντρα και θα υπάρξει αμοιβή ανά εμβολιασμό.

Ερωτηθείς για το αν οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν προνομία, σημείωσε ότι η συζήτηση θα γίνει όταν θα έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορονοϊός: Προβληματίζει η «χαλάρωση» – Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει «restart» στους ελέγχους

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss