Εντυπωσιακό βίντεο: Διασώστης πετάει με jet suit σε βουνά

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση διασώστη με jet suit.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι πρώτοι διασώστες με jet suit να αρχίσουν να δραστηροποιούνται στις κορυφές του Lake District της Βρετανίας.

Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό μία πεζοπορία διάρκειας 25 λεπτών μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 90 δευτερόλεπτα, όπως υποστηρίζει η υπηρεσία Great North Air Ambulance Service (GNAAS) που δημιούργησε το προϊόν σε συνεργασία με την Gravity Industries.

Το jet suit μπορεί να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα διάσωσης -δεδομένου πως στην περιοχή υπάρχουν πολλά δύσβατα σημεία– η οποία αποτελεί κορυφαίο προορισμό για πεζοπορία.

«Πιστεύουμε πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα μας να προσεγγίζει άτομα που χρειάζονται βοήθεια, πιο γρήγορα από πριν» δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της GNAAS, Andy Mawson.

«Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί αυτό να απαλύνει τον πόνο του ασθενούς. Μάλιστα, μερικές φορές μπορεί και να σώσει ζωές» τόνισε στη συνέχεια ο Mawson.

Οι GNAAS και Gravity Industries συζητούσαν επί ένα χρόνο πριν την προγραμματισμένη δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η δοκιμή έγινε στο Langdale Pikes, με τον Richard Browning, ιδρυτή της Gravity Industries, να πετάει από την κοιλάδα προς τις κορυφές.

Πηγή: CNNi / Gravity Industries / Youtube

Ο Mawson πίστευε πως η συγκεκριμένη περιοχή στη βόρεια Αγγλία, αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για τη δοκιμή, έπειτα από ανάλυση που πραγματοποίησε.

Τέλος, ανέφερε ότι «δεν ξέραμε σίγουρα πώς θα λειτουργούσε στην πράξη. Τώρα είδαμε και πραγματικά, είναι απίστευτο».

Paramedics test jet suit that can fly up mountains / By Jack Guy, CNNi Business

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss