Επίδομα θέρμανσης: Θέμα ημερών η έκδοση της απόφασης για τη χορήγησή του

Θέμα ημερών θεωρείται η έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του φετινού επιδόματος θέρμανσης, το οποίο συνολικά θα ανέλθει σε 84 εκατ. ευρώ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα ανοίξει στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Το επίδομα ξεκινάει από τα 80 ευρώ και μπορεί να φθάνει τα 600-700 ευρώ και θα καταβληθεί στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους.

Για να πάρει κάποιος το επίδομα θέρμανσης πρέπει να βάλει το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάβει. Επίσης, τα χρήματα που θα πάρει πρέπει να τα ξοδέψει, αλλιώς τα επιστρέφει.

Στους δικαιούχους εντάσσονται για πρώτη φορά και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή υγραέριο, αλλά και τα νοικοκυριά ορεινών οικισμών με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους που χρησιμοποιούν καυσόξυλα και πέλετ.

Για να γίνει πιο δίκαιη η καταβολή του επιδόματος η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών χώρισε τις περιοχές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (σε 200.000 τετραγωνάκια 750Χ750 μέτρα). Η λογική είναι πως το ύψος του επιδόματος θα υπολογίζεται με βάση το πόσες ημέρες του χρόνου η θερμοκρασία μιας περιοχής υποχωρεί κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss