Επιστρέφει η υπέροχη σειρά κινουμένων σχεδίων “Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ο άνθρωπος” – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Μια πολύ ευχάριστη είδηση έχουμε, μιας και η σειρά κινουμένων σχεδίων “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος” θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 12:00, στην ΕΡΤ2. Η σειρά είναι διαθέσιμη και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Αποτελείται από 26 επεισόδια και είναι γαλλικής παραγωγής του 1978. Η σειρά μεταδίδεται σε νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες, με τις αυθεντικές φωνές των Μηνά Χατζησάββα, Σοφοκλή Πέππα, Βασίλη Καΐλα, Αννέτας Παπαθανασίου, κ.α.

Σας παραθέτουμε πληροφορίες μέσα από την Μηχανή Του Χρόνου: “Το πρώτο επεισόδιο ξεκινούσε με τη δημιουργία της Γης και στα υπόλοιπα επεισόδια καταγραφόταν η πορεία της ανθρωπότητας και οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι κατά καιρούς. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πως ζούσαν οι πρωτόγονοι άνθρωποι, οι Ρωμαίοι, οι Βίκινγκς και να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο.

Ο Μπαρίγιε είχε προσλάβει ιστορικούς, ανθρωπολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς που επιμελούνταν τα κείμενα και τις εικόνες. «Κάνε τα παιδιά σου να θέλουν να ξέρουν και να διεγείρουν την περιέργεια τους. Να τα αντιμετωπίζεις σαν ανθρώπους με δικό τους δικαίωμα, οι οποίοι κατανοούν πολύ περισσότερα απ’ όσα οι ενήλικες πιστεύουν. Όλοι θα είναι ισχυρότεροι και τα παιδιά θα είναι ευγνώμονες σε εσάς».

Η σειρά ήταν η δεύτερη που δημιούργησε ο Μπαρίγιε και αποτελούταν από 26 επεισόδια των 25 λεπτών. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε τον Μάρτιο του 1979 και όπως αποδείχτηκε αργότερα, περιείχε ορισμένες ανακρίβειες, γιατί οι ιστορικοί είχαν στηριχτεί σε θεωρίες που ίσχυαν αρχές του 20ου αιώνα, αλλά σήμερα οι περισσότερες έχουν καταρριφθεί. Το 1981 προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο στη Γαλλία.

Τη δεκαετία του ’80 και του ’90 η εταιρεία παραγωγής κυκλοφόρησε ομότιτλες σειρές με ίδιους χαρακτήρες αλλά διαφορετική θεματολογία. Είχαν ως θέμα τους το διάστημα, τη ζωή, τους εξερευνητές και τη γη και έκαναν ανάλογη επιτυχία με την πρώτη σειρά. Οι σειρές του Μπαρίγιε πουλήθηκαν σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο και καθήλωσαν τους μικρούς τηλεθεατές. Στην Ελλάδα προβλήθηκε τη δεκαετία του ’80 από την ΕΡΤ και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.”

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss