Επτά φανταστικά tips για να καθαρίσεις εύκολα τα σουέτ παπούτσια σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις τα σουέτ παπούτσια σου να φαίνονται ολοκαίνουργια!

Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικό και δύσκολο. Δεν είναι όμως μόνο οι μπλούζες και τα παντελόνια που χρειάζονται καθάρισμα στην ντουλάπα μας. Ξέρουμε ποια ρούχα πρέπει να πλένονται σε κρύο και ποια σε ζεστό νερό και ποια λειτουργία να χρησιμοποιήσουμε στο στεγνωτήριο. Αυτό που μας δυσκολεύει περισσότερο είναι τα παπούτσια, όπως για παράδειγμα το πώς να καθαρίσεις τα σουέτ παπούτσια σου χωρίς να τα «διαλύσεις».

Αν έχεις ποτέ διστάσει να αγοράσεις ρούχα ή παπούτσια επειδή δεν ήσουν σίγουρη πώς να τα καθαρίσεις και να τα φροντίσεις σωστά, σε καταλαβαίνουμε. Και εσύ δεν κατέστρεψες τις UGGs σου ως έφηβη επειδή τις φόρεσες σε χιονοθύελλα ή καταιγίδα; Γι’ αυτόν τον λόγο μέχρι σήμερα είμαστε διστακτικές να αγοράσουμε σουέντ παπούτσια, αφού είναι ευάλωτα σε γρατσουνιές και λεκέδες και με μια ξαφνική βροχή καταστρέφονται. Το πιο πιθανόν είναι πως αν διαθέτεις κάποιο ζευγάρι το φοράς μόνο σε πολύ ειδικές περιστάσεις και σε πολύ συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Επειδή ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστείς κάτι που αγαπάς πολύ και που σου ταιριάζει, είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που θα μοιραστούμε μαζί σου τους πιο εύκολους τρόπους για να διατηρήσεις τα σουέτ παπούτσια σου όσο πιο καθαρά και περιποιημένα γίνεται όλο τον χρόνο.

Χρησιμοποίησε ένα προστατευτικό σπρέι ως προληπτικό μέτρο

Χρησιμοποίησε ένα προστατευτικό σπρέι χωρίς σιλικόνες σε καινούργια, καθαρά παπούτσια για να απωθήσει τους μικρούς λεκέδες, και τις πιτσιλιές. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ένα σπρέι που συνιστάται για δέρμα και σουέτ και ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες.

Έλεγξε την πρόγνωση καιρού

Ακόμα και να βάλεις σπρέι αδιαβροχοποίησης, καλύτερα να αποφύγεις να φοράς τα σουέντ παπούτσια σου σε υγρές καιρικές συνθήκες και κοντά στην παραλία, καθώς το νερό και τα άλατα θα λεκιάσουν και θα καταστρέψουν το ύφασμα με την πάροδο του χρόνου.

Καθάρισέ τα με ατμό

Ο ζεστός ατμός και μια βούρτσα για σουέντ είναι ένας καλός συνδυασμός για να αφαιρέσεις σημάδια από τα παπούτσια σου.

Να τα βουρτσίζεις συχνά

Εκτός από το σπρέι, σου προτείνουμε να επενδύσεις σε μια βούρτσα για σουέντ με λεπτές, φυσικές τρίχες κατασκευασμένες από αλογότριχες για τακτική συντήρηση και αφαίρεση λεκέδων.

Αποθήκευση παπουτσιών

Πρέπει να αποθηκεύσεις τα σουέτ παπούτσια σου με ιδιαίτερη προσοχή. Επίλεξε καλύτερα μια υφασμάτινη τσάντα αντί για μια πλαστική, αφού θα το προστατέψει καλύτερα από την σκόνη και την φθορά και θα επιτρέψει την επαρκή κυκλοφορία του αέρα.

Επένδυσε σε ένα σετ περιποίησης για σουέτ

Κάποια brands, όπως η PUMA, προσφέρουν σετ περιποίησης για σουέτ που είναι πλήρως εφοδιασμένα με όλα όσα χρειάζεσαι για να προστατέψεις και να καθαρίσεις τα παπούτσια σου.

Τα πιο ακριβά παπούτσια μπορεί να απαιτούν επαγγελματική βοήθεια

Πιθανότατα έχεις επενδύσει αρκετά χρήματα στη αγορά αυτού του παπουτσιού, οπότε καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις αν δεν είσαι σίγουρη πώς να το καθαρίσεις ή αν οι λεκέδες είναι δύσκολοι και επίμονοι. Πιθανότατα, οι επαγγελματίες θα είναι σε θέση να σε βοηθήσουν.

Δες επίσης: 6 στυλάτοι τρόποι να φορέσεις μάσκα προσώπου και γυαλιά ηλίου μαζί

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss