ΕΣΑΚΕ: Ρεκόρ 369 αγώνων από τον Αθηναίου στα τρίποντα

Γιάννης Αθηναίου

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ, ο Γιάννης Αθηναίου επιβεβαίωσε μέσα από τη νίκη του Περιστερίου κόντρα στο Μεσολόγγι Baxi ότι άφησε πίσω του τον τραυματισμό που τον ανάγκασε να χάσει ολόκληρη την περσινή σεζόν.

Ήταν ο άνθρωπος που ερχόμενος από τον πάγκο, έδωσε ώθηση στην περιφέρεια των «κυανοκίτρινων» σημειώνοντας διπλό ρεκόρ περιόδου στα τρίποντα. Ο διεθνής γκαρντ είχε 5/5 σουτ από τα 6,75, ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο και σημείωσε νέο ρεκόρ ευστοχίας. Όμως η επίδοση του ξεπερνά τα όρια της φετινής Stoiximan Basket League.

Πριν το παιχνίδι του Περιστερίου, πέντε εύστοχα τρίποντα είχε ο Ντεβόντε Γκριν στο παιχνίδι του Μεσολογγίου Baxi στη Ρόδο με τον Κολοσσό H Hotels για τη 2η αγωνιστική ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ευστοχίας ήταν εκείνο που είχε την περασμένη Τρίτη ο Κουίντον ΝτεΚόζι στο παιχνίδι του Άρη με τον Ηρακλή, μετρώντας 4/4. Ο διεθνής γκαρντ όμως έχοντας 5/5 τρίποντα, σημείωσε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 369 αγώνων της Stoiximan Basket League.

Εκτός των 4/4 του ΝτεΚόζι στο ματς του Άρη με τον Ηρακλή, η ίδια επίδοση σημειώθηκε πέντε φορές στο περσινό Πρωτάθλημα (δύο φορές από τον Σκούτσι Σμιθ και μία από τους Τζίμερ Φριντέτ, Τσέις Φίλερ και Νταρνέλ Χάρις) και επτά φορές στην προπερασμένη σεζόν (από τους Ντιβόν Ουάσινγκτον, Αλέξης Σπυριδωνίδης, Γιάννη Αθηναίου, Τζαμάλ Τζόουνς, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ρόλαντς Φρεϊμάνις και Ντούσαν Σάκοτα).

Για να βρούμε επίδοση ανάλογη αυτής του Αθηναίου κόντρα στο Μεσολόγγι θα πρέπει να πάμε πίσω στις 24 Μαΐου 2018 και στα πλέι οφ της σεζόν 2017-18. Τότε ο Γιάνις Στρέλνιεκς είχε επίσης 5/5 τρίποντα στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα. 5/5 είχε και σχεδόν ένα χρόνο πριν (2016-17) ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ ως παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings στο ματς της 20ής αγωνιστικής με την Κύμη και στην αμέσως προηγούμενη (2015-16) είχαν την ίδια επίδοση τέσσερις παίκτες (Μέιερ, Στίγκερς, Λοτζέσκι, Κασελάκης) και στο 2014-15 οι Ζάρας και Μίτροβιτς.

Βασιλόπουλος

Ο Βασιλόπουλος στο «κλαμπ» των 2.500 πόντων

Σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα έφτασε μέσα από το παιχνίδι της Κυριακής (15/11) και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Με τους πέντε πόντους που σημείωσε, έγινε ο 46ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει και ξεπερνά τους 2.500 πόντους. Έφτασε στην 45η αυτής της λίστας και στους 2.503 πόντους τον Ντράγκαν Τάρλατς.

«200άρης» σε δύο κατηγορίες έγινε ο Στίβεν Γκρέι. Με τα τρία αμυντικά του ριμπάουντ έφτασε τα 200 και με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε, ξεπέρασε τις 200 σε 89 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.

ΜακΛίν - Λάνγκφορντ

Ο Λάνγκφορντ έσπασε το «φράγμα» των 1.000 πόντων

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ παίζει με πέμπτη διαφορετική ομάδα (Κολοσσός H Hotels, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Κόροιβος και τώρα Μεσολόγγι Baxi) στη Stoiximan Basket League και έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα μέσα από τον αγώνα απέναντι στο Περιστέρι. Με τους τρεις πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 1.000 στο ελληνικό Πρωτάθλημα σε σύνολο 109 αγώνων σε αυτό.

Ο Γιάννης Χατζηνικόλας ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου -είχε το δεύτερο καλύτερο ranking πίσω από τον Ντεβόντε Γκριν. Ήταν το 60ό παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League και μέσα από αυτό έφτασε σε τριψήφιο αριθμό πόντων, σημειώνοντας οχτώ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss