ΕΣΑΚΕ: Το αφιέρωμα στη Λάρισα BREAD FACTORY

allstarbasket.gr

Με την ευκαιρία της έναρξης της σεζόν 2020/21 ο ΕΣΑΚΕ μάς παρουσιάζει τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Basket League. Σειρά στα αφιερώματα, παίρνει η Λάρισα BREAD FACTORY.

Την περασμένη αγωνιστική χρονιά η Λάρισα έγινε η έκτη εκπρόσωπος της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας στην Basket League, μετά τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, την Ολύμπια, την ΑΕΛ, τον ΓΣ/Ολύμπια, και τον ΓΣ/Φάρο. Μετά την πρώτη συμμετοχή της η Λάρισα Bread Factory, θέλει να καθιερωθεί στην Basket League και να συνεχίσει την παράδοση του «κάμπου» στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Η θεσσαλική ομάδα κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ τον Πρωταθλητή NBA το 2015 με το Γκόλντεν Στέιτ και Πρωταθλητή NCAA το 2008 με το Κάνσας, Μπράντον Ρας που αποτελεί από τις ατραξιόν του Πρωταθλήματος. Παρέμεινε, επίσης, ο Τάσος Σπυρόπουλος και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι καινούργιοι, όπως και ο προπονητής Λίνος Γαβριήλ.

Ο 44χρονος Κύπριος κόουτς εργάστηκε την προηγούμενη σεζόν στον Πανιώνιο και επέλεξε για το ρόστερ της Λάρισας Bread Factory τρεις Αμερικανούς με παρελθόν στην Basket League, τους Κεν Μπράουν (πρώην του Κοροίβου και του Άρη), Σακίλ Γκούντγουιν (την σεζόν 2017-18 στο Ρέθυμνο) και Τζέρι Σμιθ (την προηγούμενη διετία στον Ήφαιστο).

Η θεσσαλική ομάδα απέκτησε, επίσης, τον Τζέιμς Ουέμπ με παρελθόν στην G-League, στο γερμανικό πρωτάθλημα και 10 ματς την σεζόν 2017-18 στο Μπρούκλιν, τον έμπειρο Σπύρο Μούρτο, τον Κώστα Παπαδάκη με την μορφή του δανεισμού από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, τον Θωμά Κώττα, πέρυσι στον Ιωνικό Hellenic Coin και τον Μιχάλη Καμπερίδη, πρώην των ΑΕΚ, Ρεθύμνου.

Το ρόστερ ολοκληρώνεται με τρεις 23χρονους, τους Γιώργο Μόσιαλο (την περασμένη σεζόν στο Ουέστερν Νιού Μέξικο), Νίκο Καμάρα (την προηγούμενη χρονιά στο Αγρίνιο) και Γιάννη Τσιούλκα (πέρυσι στον Αίολο Τρικάλων), στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν ρόλο στην Basket League.

allstarbasket.gr

«Να γινόμαστε ομάδα»

Λίνος Γαβριήλ (προπονητής): «Στόχος μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι πρωτίστως μέρα με την ημέρα να γινόμαστε ομάδα. Επιδίωξή μας είναι να βρούμε χημεία εντός και εκτός γηπέδου και να κάνουμε εύκολη την καθημερινότητα μας ο ένας στον άλλον.

Η παραμονή είναι ο πρώτος στόχος της ομάδας και ευελπιστώ στην πορεία να πάνε όλα καλά και να αναγκαστούμε να τον αναπροσαρμόσουμε. Το φετινό πρωτάθλημα, σίγουρα, θα έχει ιδιαιτερότητες λόγο της πανδημίας. Οι αθλητές, που είναι και οι πρωταγωνιστές, βιώνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα αλλά με την στήριξη των ανθρώπων γύρω από τις ομάδες, διοίκηση και προπονητικό και ιατρικό επιτελείο θα επανέλθουν σύντομα και θα έχουμε ένα ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Το γκρουπ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας και Περιστέρι ξεχωρίξει από τους υπόλοιπους, όπου θεωρώ ότι όλα τα αποτελέσματα θα είναι ανοιχτά.

Εύχομαι από καρδιάς πνευματική και σωματική υγεία σε όλες τις ομάδες. Ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μαζί να έχουμε ένα υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μακριά από τοξικότητα, άρνηση και μεμψιμοιρίες. Καλή αρχή σε όλους».

allstarbasket.gr

«Άκρως ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα»

Σπύρος Μούρτος (αρχηγός): «Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε, ωστόσο, θα υπάρχουν ιδιαιτερότητες λόγω του κορονοϊού. Στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να διατηρούμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, να ακολουθούμε το αγωνιστικό πλάνο και να δίνουμε το 100% των αγωνιστικών δυνατοτήτων μας. Αυτό, άλλωστε, είναι το ζητούμενο. Παιχνίδι – παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και στο τέλος θα κάνουμε …ταμείο.

Αναντίρρητα, στο πρωτάθλημα της Basket League υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων, αποτελούμενο από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Προμηθέα και το Περιστέρι, που θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο «ίδιο καζάνι», κάτι που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα είναι άκρως ανταγωνιστικό. Εύχομαι πάνω και πέρα απ’ όλα να έχουμε υγεία».

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Νο ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΧΩΡΑ  
1 Κεν Μπράουν Γκαρντ 1.80 24/10/1989 ΗΠΑ  
2 Σακίλ Γκούντγουιν Σέντερ 2.06 1/9/1994 ΗΠΑ  
3 Τζέιμς Γουέμπ Φόργουορντ 2.06 19/8/1993 ΗΠΑ  
4 Μπράντον Ρας Φόργουορντ 1.98 7/7/1985 ΗΠΑ  
5 Θωμάς Κώττας Σέντερ 2.06 27/4/1996 Ελλάδα  
6 Τζέρι Σμιθ Γκαρντ 1.88 26/9/1987 ΗΠΑ  
7 Νίκος Καμάρας Φόργουορντ 2.01 25/10/1997 Ελλάδα  
9 Γιάννης Τσιούλκας Γκαρντ 1.95 6/3/1997 Ελλάδα  
10 Γιώργος Μόσιαλος Γκαρντ 1.90 27/12/1997 Ελλάδα  
12 Μιχάλης Καμπερίδης Φόργουορντ 2.05 24/4/1994 Ελλάδα  
16 Σπύρος Μούρτος Γκαρντ 1.98 5/12/1990 Ελλάδα  
21 Αναστάσιος Σπυρόπουλος Φόργουορντ 2.03 1/4/1995 Ελλάδα  
23 Κώστας Παπαδάκης Γκαρντ 1.90 27/9/1998 Ελλάδα  
 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Λίνος Γαβριήλ

Ημερομηνία γέννησης: 18/10/1975

Χώρα: Κύπρος

Στο «τιμόνι» της ομάδας από: 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Γιάννης Τζήμας, Βαγγέλης Κουτσοκέρας

TEAM MANAGER: Άρης Γκαμπέτας

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Κώστας Δουίκας

ΓΙΑΤΡΟΣ: Γεώργιος Μπασδέκης

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: Νικόλαος Καλαμπάκας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Θωμάς Γιαννόπουλος

Έτος ίδρυσης: 1984

Πρόεδρος: Θοδωρής Ριζούλης

Τίτλοι –

Έδρα: ΚΓ Νεάπολης (4.000 θέσεων)

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss