Ζέτα Δούκα: Οι διατροφικές διαταραχές, το χειρουργείο και η καταγγελία κατά του Γιώργου Κιμούλη

Με το στόμα ανοιχτό άφησε τηλεθεατές αλλά και όλα τα μέλη της εκπομπής “Πάμε Δανάη” η Ζέτα Δούκα με την καταγγελία που έκανε για τον Γιώργο Κιμούλη. Συγκεκριμένα η ηθοποιός ανέφερε ότι υπέστη από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό ψυχολογική, σωματικά αλλά και λεκτική κακοποίηση στο παρελθόν καλώντας όλους τους συναδέλφους της να βγουν και να μιλήσουν ονομαστικά καταγγέλοντας ανοιχτά πρόσωπα και γεγονότα. (δες εδώ τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα)

Λίγα λόγια για τη Ζέτα Δούκα…

Η Ζέτα Δούκα γεννήθηκε το 1973, και εκτός από το θέατρο έχει ασχοληθεί με την παρουσίαση αλλά και τη συγγραφή κειμένων τα οποία δημοσιεύσει στο blog της. Είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής «Ίασμος »του Βασίλη Διαμαντόπουλου και έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής από τη σοπράνο Ελένη Καραγιάννη. Στην προσωπική της ζωή από το 2014 βρίσκεται σε σχέση με τον Μιχάλη Χατζαντωνά με τον οποίο έχουν αποκτήσει και μια κόρη, τη Θάλεια που σήμερα είναι 5 ετών.

Η Ζέτα Δούκα μάλιστα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα διατροφικής διαταραχής αφού όπως έχει εξομολογηθεί και η ίδια στο παρελθόν αντιμετώπισε προβλήματα. 

“Έχω ζήσει πολλά πράγματα στη ζωή μου με το δυσκολότερο όλων την ιστορία που πέρασα με την ανορεξία και τη βουλιμία  από τα 15 μου μέχρι τα 25-26. Οι διατροφικές διαταραχές είναι ψυχικές αρρώστιες και ο ρίζες τους είναι πολύ βαθειά. Σε ηλικία 17 ετών ήμουν 42 κιλά, για 9 μήνες δεν είχα περίοδο, με συνέπειες γενικότερα σε όλο μου το σώμα” είχε εξομολογηθεί η ίδια στο παρελθόν. Αυτός είναι και ο λόγος που την έκανε να ιδρύσει τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Anasa», που στηρίζει ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

Πριν λίγους μήνες μάλιστα, αντιμετώπισε και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που την οδήγησε στο χειρουργείο και λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη μήτρα της.

“Είμαι 46 χρόνων είχα ορμονολογικές διαταραχές και νόμιζα ότι μπήκα στην κλιμακτήριο», δήλωσε αρχικά η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή «Happy Day». Η γνωστή ηθοποιός συνέχισε: «Μέσα σε 6 μήνες διπλασιάστηκαν τα ινομυώματά μου. Αν δεν προλάβαινα, θα έχανα τη μήτρα μου… Το χειρουργείο ήταν πολύ επικίνδυνο θα έχανα ή τις ωοθήκες ή τη μήτρα μου». Η Ζέτα Δούκα, μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι από την αρχή της περιπέτειάς της στο πλευρό της ήταν ο σύντροφός της Μιχάλης Χατζηαντωνάς, αλλά και η κόρη της που ήξερε πως η μαμά της «αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και έπρεπε να κάνει ένα σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιά” είχε εξομολογηθεί για αυτή την περιπέτεια προτρέποντας όλες τις γυναίκες να κάνουν τακτικούς ελέγχους.

Το τελευταίο διάστημα, η ίδια μέσα από τα social media εμφανίζεται ιδιαίτερα καταγγελτική και παίρνει θέση σε πολλά περιστατικά που έχουν να κάνουν με κακοποίηση είτε αυτή είναι σεξουαλική, λεκτική, σωματική και ψυχολογική στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για το ότι πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξουν τα στόματα, και να σταματήσουμε να ζούμε υπό καθεστώς φόβου.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που μιλώντας στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, εξομολογήθηκε τη δική της εμπειρία κατονομάζοντας τον Γιώργο Κιμούλη.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τη Ζέτα Δούκα να μιλά για ένα τόσο λεπτό θέμα αφού σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε παραδεχθεί ότι είχε υποστεί βία μέσα σε σχέση της.

Έχω υποστεί βία σε σχέση μόνο μία φορά, η οποία ήταν και πάρα πολύ άσχημη. Τον άνθρωπο αυτόν τον έστειλα σε ψυχολόγο να μιλήσει και βέβαια χώρισα μαζί του. Τώρα θα του είχα κάνει και καταγγελία. Έτσι πρέπει να χειριζόμαστε πλέον αυτές τις καταστάσεις. Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της πρέπει να καταγγέλλεται. Εγώ δεν έχω χτυπήσει ποτέ έναν άντρα. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση αμύνθηκα, οπότε και αυτός κατά κάποιον τρόπο χτύπησε. Ήταν μια πάρα πολύ άσχημη στιγμή», είχε πει μεταξύ άλλων.

Αξίζει δε να αναφέρουμε πως πριν μερικούς μήνες είχε λάβει και μέρος στην εκστρατεία που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss