Ζακ Κωστόπουλος δίκη: Αναβολή επ’ αόριστον | Flash.gr

Η δίκη για τον θάνατο του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλου, αναβλήθηκε επ’ αόριστον, έπειτα από σχετική απόφαση των δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Σύμφωνα με τις νέες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την ΚΥΑ, όπως ο αριθμός ατόμων, για τη λειτουργία των δικαστηρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εν λόγω δίκη δεν μπορούσε να διεξαχθεί.

Το πρόσωπο του Ζακ φωτίζει τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ενόψει της δίκης του

Ο πρόεδρος του ΜΟΔ υπογράμμισε: «Μετά μεγάλης μου θλίψης αναβάλλουμε την υπόθεση».

Σχετικά με την διεξαγωγή, θα προσδιοριστεί μεταγενέστερα. Στο εδώλιο καλούνται τέσσερις αστυνομικοί, ένας κοσμηματοπώλης και ένας απασχολούμενος σε μεσιτικές εργασίες. Το αίτημα της αναβάθμισης της κατηγορίας από θανατηφόρο σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία, δεν έχει γίνει δεκτό.

Διαβάστε αναλυτικά σχετικά με την υπόθεση

Τι ισχύει για τα δικαστήρια

Θα λειτουργήσουν υπό αυστηρά μέτρα τα δικαστήρια στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (Επίπεδο Β), με τήρηση ενάμιση μέτρου απόστασης, αλλά και παρουσία έως 15 ατόμων στην αίθουσα. Η υπέρβαση του ορίου των 15 ατόμων, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατ’ εξαίρεση, και μόνο εφόσον ο πρόεδρος του δικαστηρίου κρίνει απαραίτητη την παρουσία των ατόμων αυτών. Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτό αφορά αποκλειστικά περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 30.6.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2021 ή συμπληρώνεται ο ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Η πραγματοποίηση διασκέψεων, αλλά και οποιαδήποτε ενέργεια σχετική με τη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και εισαγγελιών της χώρας, θα διενεργείται εξ αποστάσεως, με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, όπου είναι εφικτό.

Παράλληλα, θα εφαρμοστούν αναλογικά τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, εάν και εφόσον αυτό είναι εφικτό. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει για τις εισαγγελίες, τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, αλλά και για οποιονδήποτε εργαζόμενο που απασχολείται στα δικαστήρια.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss