Ζακ Κωστόπουλος: Δεν είναι αθώοι, Justice for Zackie

Ξεκινάει η δίκη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις καλούν σε παρέμβαση στην οδό Γλάδστωνος, όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου αρχίζει η δίκη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και δεκάδες οργανώσεις καλούν σε διαμαρτυρία έξω από το δικαστήριο.

Αύριο λοιπόν, αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο έξι άτομα έπειτα από δύο χρόνια και ένα μήνα από τότε που σημειώθηκε το λιντσάρισμα στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων.

Μάλιστα, η οργάνωση «Δεν είναι αθώοι» που έχει πρωτοστατήσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στις 9 πμ με το σύνθημα: «Η αυριανή μέρα είναι μια ακόμα μέρα των μελισσών απέναντι στους λύκους».

Ταυτόχρονα, σε κάλεσμα έξω από το δικαστήριο καλεί και η οργάνωση «Justice For Zak/Zackie».

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της οργάνωσης «Δεν είναι αθώοι» και που αναδημοσιεύει στο Facebook, η οργάνωση «Justice For Zak/Zackie» αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα η καμπάνια ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΙ κάλεσε αντιφασιστικη συγκέντρωση ως άμεση αντίδραση στην πρόταση-ξέπλυμα της Οικονόμου που ζήτησε αναστολή για τα μέλη και τους διευθυντές της εγκληματικής ναζιστικης οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η πρόεδρος εμμέσως πλην σαφώς άδειασε την Εισαγγελέα και διέκοψε για αύριο στις 11πμ αναφερόμενη μεταξύ άλλων στα ποινικά μητρώα του Μιχαλολιακου, του Στεργιοπουλου και του Λιακοπουλου δολοφόνων του Σαχζατ Λουκμαν, του Αγριογιαννη κλπ και στην παραβίαση των περιοριστικων όρων από το Λαγό, ζήτηματα που ηθελημένα απέκρυψε η Εισαγγελέας.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Αύριο ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ. Για μας είναι σαφές ότι οι δύο δικες συνδέονται. Η εμπλοκή αστυνομικών που ειτε εγκληματουσαν είτε κάλυπταν τους φασίστες είναι ένα βασικό στοιχείο. Το νήμα που συνδέει τις δύο υποθέσεις όμως αφορά και τις μορφές της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του φασισμού. Από τα οργανωμένα ταγματα εφόδου των χρυσαυγιτών μεχρι όσους ποτισμενοι από ομοφοβικο ακροδεξιο μίσος λιντσαρουν σε δημόσια θέα τον διαφορετικό μέχρι θανάτου. Όμως δεν τελειώνει η σύνδεση εκεί. Ο Ζακ δολοφονήθηκε δεύτερη φορά και μετά το θάνατο του. Η παρουσίαση της δολοφονίας από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ήταν χυδαια

Μιλούσαν για “ληστή” και “πρεζακι” στοχοποιωντας τους τοξικοεξαρτημένους αλλά και λέγοντας ωμά ψέμματα καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές.
Όμως ποιος ξέχνα ότι για τον Σκαι εκείνο το βράδυ της φασιστικής δολοφονίας του Φυσσα οτι “ο Ρουπακιας τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο”;

Τέλος η στάση του κράτους στις δύο υποθέσεις έχει συνέχεια.Η πρόταση της Οικονόμου για αθώωση των ναζί, για πλουσιοπαροχα ελαφρυντικά και τώρα για αναστολή(σε αντίθεση με τις δικες Θεοφίλου κι Ηριαννας) σε όλους μοιάζει με την προσπάθεια στη δική του Ζακ να πέσουν στα μαλακα με την μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Η ανάγκη παρακολούθησης και παρέμβασης σε σημαντικές δικες είναι διττή. Αφενός κινητοποιεί την κοινωνία και δημιουργεί εστίες αγώνα και κινηματικής πιεσης. Αφετέρου δίνει τη δέουσα δημοσιότητα που αρμόζει σε τέτοιες υποθέσεις.

Γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκε παρατηρητηριο για τη δική του Ζακ ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος.

Αύριο ως καμπάνια ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΙ θα είμαστε και πάλι στο Εφετείο. Καλούμε στις 9 πμ στη Δεγλερη για την έναρξη της δίκης για τον Ζακ.

Παράλληλα θα είμαστε μπροστά στο Εφετείο στις 11 για τη συνέχιση της δίκης της ΧΑ στο κομμάτι των αναστολων.

Η αυριανή μέρα είναι μια ακόμα μέρα των μελισσών απέναντι στους λύκους. Ο αντιφασιστικος αγώνας συνεχίζεται!».

{https://www.facebook.com/justice4ZakZackie/posts/947316582461355}

Επιπλέον, στη συγκέντρωση καλούν «με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, ώστε να δηλώσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την απαίτησή μας για δικαιοσύνη», το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων (Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Athens Pride Αθήνας, Thessaloniki Pride, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας – ΟΛΚΕ, Πολύχρωμο Σχολείο, Proud Seniors – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 & Ανω, ΛΟΑΤ ΑμεΑ).

Επίσης, το βράδυ της Τρίτης στις 19.00 θα γίνει παρέμβαση στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων.

Κατά την παρέμβαση θα προβληθεί σχετικό βίντεο, ενώ οι ηθοποιοί Γιώργος Καρκάς, Γεράσιμος Μιχελής, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Σαουσοπούλου θα διαβάσουν σύντομα κείμενα, κυρίως του ίδιου του Ζακ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss