Ζακ Όγκουστ: “Ο ελληνικός πολιτισμός με υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες”

Ζακ Όγκουστ

Ο Ζακ Όγκουστ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της EuroLeague και μίλησε για τη ζωή του στις ΗΠΑ και την αγάπη του για την Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο σέντερ του Παναθηναϊκού:

“Ήταν η γιαγιά μου που μου μιλούσε ελληνικά πολλές φορές. Μου έλεγε αν ήθελα να πιω νερό ή να κάνω μπάνιο ή ότι έπρεπε να πλύνω τα χέρια μου. Οπότε άρχισα να καταλαβαίνω όλο και περισσότερα δίπλα της.

Όταν επιτέλους ήρθα εδώ και είμαι πολύ μακριά από το σπίτι μου, αλλά το ένιωσα και εδώ σαν δικό μου σπίτι γιατί μου θύμιζε την παιδική μου ηλικία. Άκουγα την ελληνική γλώσσα από τους ανθρώπους, έτρωγα ελληνικό φαγητό ένιωθα λες και ήμουν στο δεύτερο μου σπίτι, οπότε ήταν εύκολο η μετάβαση μου από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν μου έλειψε η σπιτική ατμόσφαιρα, ίσα ίσα το αντίθετο.

Όποιος ήξερε από ελληνικό μπάσκετ γνώριζε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Όταν γυρίζεις το χρόνο πίσω και μιλάς για μπάσκετ αυτές οι δύο ομάδες είναι για τις οποίες μιλάει ο κόσμος. Μάλιστα ο προπονητής μου στο Λύκειο είχε παίξει για λίγο στην Ελλάδα, είναι και Έλληνας και ήταν συμμαθητής της μητέρας μου στο Λύκειο, οπότε μου ήταν πιο εύκολο όταν ήρθα εδώ.

Ήμουν ανάμεσα σε τρεις κουλτούρες. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργο γιατί ήμουν διαφορετικός. Περισσότερο Έλληνας και Καυκάσιος προφανώς. Και για εμένα με έναν πατέρα Αμερικανό με Αφρικανική καταγωγή ήταν διαφορετικό. H ελληνική κουλτούρα με αγκάλιασε, η εκκλησία ήταν μία δεύτερη οικογένεια για όσο μεγάλωνα και αποτέλεσε μία σπουδαία εμπειρία.

Όταν κυκλοφορούσα στον δρόμο και μιλούσα με κάποιον και έλεγα κάτι στα ελληνικά, με ρωτούσαν αν ήμουν Έλληνας και απαντούσα ναι, τότε αυτό είχε άλλη δυναμική. Μπορώ να τα μιλήσω, είμαι 50% περίπου Έλληνας. Την ίδια στιγμή η γιαγιά μου προερχόταν από ένα χωριό. Μιλούσε την κοινή ελληνική διάλεκτο και εγώ όταν ήρθα στην Ελλάδα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 προσπάθησα να μιλήσω την γλώσσα αλλά ήμουν νευρικός. Πλέον είμαι πολύ καλύτερος, μιλάω πιο άνετα και θα κάνω περισσότερα μαθήματα, είναι σαν στόχος για μένα.

Η Ελλάδα έχει τα πάντα που χρειάζεται κάποιος, ειλικρινά. Παραλίες, νησιά, καλό καιρό τα πάντα. Το φαγητό επίσης είναι απίστευτο. Δεν θα είχα πρόβλημα να μείνω εδώ σε ολόκληρη την καριέρα μου, ούτε αυτό νομίζω θα πείραζε την οικογένεια μου.

Η γιαγιά μου η Βασιλική έφυγε από τη ζωή πριν από 6-7 χρόνια και είχε μεγάλη συμβολή σε μένα. Με βοήθησε να μεγαλώσω κυρίως στην παιδική μου ηλικία και σε αυτή είναι αφιερωμένο ένα τατουάζ που έχω κάνει”.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss