Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε έναν απ’τους τελευταίους πρόσφυγες 1ης γενιάς! Είχε τρελάνει κόσμο στην Αγιά Σοφιά | Sportdog Team

Τον Σταυρίκο Παπαβραμίδη αποχαιρέτησε με ανάρτησή της στα Social Media η ΑΕΚ.

Ο παππούς Σταύρος έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου έχοντας μετρήσει πάνω από έναν αιώνα ζωής. Υπήρξε από τους τελευταίους Πόντιους πρόσφυγες πρώτης γενιάς, ο οποίος το 2018 είχε τρελάνει τους πάντες με τη ζωντάνια και την τρέλα του σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών “ΡΙΖΕΣ” Χαλανδρίου στο εργοτάξιο της Αγιάς Σοφιάς για τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Ο γέροντας είχε παρευρεθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου του Sportdog, Χρήστου Κωνσταντινίδη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ταυτότητά του έγραφε «Τόπος γέννησης: Τραπεζούς»…

Η ηλικία του μας είναι πραγματικά αδιάφορη γιατί όσοι τον γνωρίσαμε είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια στην εκδήλωση του Προσφυγικού Συλλόγου «ΡΙΖΕΣ» Χαλανδρίου ή στο Μουσείο της Ακρόπολης στην εκδήλωση για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είχαμε μείναμε άναυδοι από τη ζωντάνια του και την πνευματική του διαύγεια!

Ο γέροντας Σταυρίκος Παπαβραμίδης, από τους τελευταίους Πόντιους πρόσφυγες της πρώτης γενιάς, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Εφυγε ευτυχισμένος τα ξημερώματα στον ύπνο του, αφού πρώτα μοιράστηκε μαζί μας τις ωραιότερες αναμνήσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής.

Αφού πρώτα μας δίδαξε τι σημαίνει Ελληνισμός και ποια είναι τα πραγματικά του σύνορα. Αφού πρώτα συγκινήθηκε σαν μικρό παιδί και για το νέο σπίτι της προσφυγιάς, που δημιουργείται, και για το Μουσείο που θα τιμήσει την καταγωγή και την ιστορία μας.

Δεν πρόλαβε τα εγκαίνια του γηπέδου μας, γιατί ο Θεός τον κάλεσε κοντά του…

Θα βρίσκεται, όμως, για πάντα εκεί!

Η μνήμη του θα είναι αιώνια ζωντανή!

Καλό ταξίδι, γέροντα!

Λαφρύν να εν’ το χώμαν…

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss