Η αλήθεια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Το ηγετικό στέλεχος Κουφοντίνα της «17 Νοέμβρη» κρατείται από τις 5 Σεπτεμβρίου 2002, μετά την καταδικαστική απόφαση του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με ποινή 11 φορές ισόβια για ανθρωποκτονίες, ληστείες, ένταξη σε εγκληματική ομάδα κ.λπ.
Ορισμένοι «αλληλέγγυοι», δυστυχώς με την στήριξη κοινοβουλευτικών κομμάτων, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν την απεργία πείνας του κρατουμένου και να επιτεθούν στην Κυβέρνηση για δήθεν εκδικητική στάση.

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνον έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τη μεταχείριση του πολυ-ισοβίτη Κουφοντίνα, αλλά κι ότι δεν υπάρχει ούτε μια απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών που να δικαιολογεί την κριτική, τις κινητοποιήσεις και τις απειλητικές ενέργειες που κάνουν «σύντροφοι» και άλλοι επισπεύδοντες για να στηρίξουν τον κρατούμενο.

Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται. Βασικοί κανόνες κάθε έννομης τάξης είναι ότι: α) διατηρεί κυριαρχικό δικαίωμα σε σχέση με τον τρόπο κράτησης καταδίκων και β) δεν υπάρχει συναλλαγή με κατάδικους σε σχέση με τον τρόπο κράτησης. Εάν η Πολιτεία υπέκυπτε σε πιέσεις και εκβιασμούς θα εξωθούσε όλους τους καταδίκους σε απεργία πείνας και άλλα μέσα πίεσης για να επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο.

Ο νόμος

Ο νόμος προβλέπει τον τρόπο κράτησης ο οποίος τηρήθηκε απολύτως. Εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να παραμένει στο κατάστημα Κορυδαλλού, που αποτελεί Κατάστημα κράτησης τύπου Α΄ και σε αυτό κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης. Για λόγους υγειονομικούς εξάλλου δεν επιτρέπεται η μεταγωγή νέων υποδίκων στον Κορυδαλλό.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου.

Να θυμίσουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, και πέραν πάσης λογικής, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, μετήχθη σε αγροτικές φυλακές, δηλαδή σε ημιελεύθερο κατάστημα κράτησης, όταν άλλοι κρατούμενοι με πολύ μικρότερες ποινές χάνουν αυτό το δικαίωμα. Η Πολιτεία, με το νόμο 4760/11-12-20, προχώρησε σε εξορθολογισμό των αποφάσεων, τόσο για τη χορήγηση αδειών στους κρατούμενους, όσο και για το δικαίωμα να μετάγονται σε αγροτικά καταστήματα.

Με την απόφαση 1617/21-12-2020 της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΝ) αποφασίστηκε η μεταγωγή του Κουφοντίνα, καθώς και άλλων 6 κρατουμένων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσαβέτειας, για το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και για άλλα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Στις 17 Ιανουαρίου 2021, κατόπιν σχετικού εγγράφου του Καταστήματος Κορυδαλλού για αδυναμία παραλαβής του Δ. Κουφοντίνα και λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της πανδημίας και την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική που επέβαλαν αποσυμφόρηση του Καταστήματος, η ΚΕΜ αποφάσισε τη μεταγωγή του στο Κατάστημα κράτησης Δομοκού.

Την 8/1/2021, ο κρατούμενος δηλώνει προς την Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού ότι ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα την επιστροφή του στην Ειδική Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Την 16/2/2021 ο κρατούμενος οδηγήθηκε, λόγω επιδείνωσης της υγείας του, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αλλά συνεχίζει την απεργία πείνας, θέτοντας ο ίδιος τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Να επισημάνουμε ότι ο Δ. Κουφοντίνας έχει πλήρη και συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Η Επόπτης Εισαγγελέας παρήγγειλε προς το ΓΝ Λαμίας τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων για τη ζωή και την υγεία του και κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία, ανεξαρτήτως της βούλησης του.

Το BestNews και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα ταινία LED με την τοποθέτηση της!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα RGB ταινία LED μαζί με την τοποθέτηση της!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss