Η απόλυτη ποδοσφαιρική αντίθεση! Από τους losers του ’15, στους… ήρωες του ’20 | Sportdog Team

To Euro του 2016 είναι μάλλον εκείνο το οποίο θα θέλουν να ξεχάσουν στην Σκωτία. Σε μια διοργάνωση όπου οι υπόλοιπες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και η Ιρλανδία, όχι μόνο έδωσαν το παρόν, αλλά προχώρησαν και στα νοκ-αουτ του θεσμού. Οι Σκωτσέζοι ήταν -αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη- «στην απ’ έξω», κάτι που όπως φαίνεται λειτούργησε ευεργετικά από το τότε έως το σήμερα!

Η Σκωτία βρίσκεται επάξια σε μια ιδιαίτερη λίστα με τις πιο άτυχες συμμετέχουσες στα προκριματικά. Εδώ και αρκετά χρόνια, της πήγαινε η γκίνια με το τσουβάλι βρε αδερφέ. Τα προκριματικά του Euro 2016 ήταν από τα πιο επώδυνα. Και ίσως όχι γιατί όλες οι υπόλοιπες ομάδες του Νησιού θα έδιναν ραντεβού στα γήπεδα της Γαλλίας. Αλλά γιατί ο Shane Long και ο Valeri Qazaishvili δούλευαν για… λογαριασμό της Ιρλανδίας. Και εξηγούμαι. Ήταν 4 Σεπτέμβρη του 2015 και η Σκωτία αγωνιζόταν στην Τιφλίδα απέναντι στην Γεωργία, σε ένα παιχνίδι do-or-die για τους Βορειοευρωπαίους. Η ομάδα του Gordon Strachan είχε 10 βαθμούς, έναντι 9 της Ιρλανδίας και δεδομένου ότι οι δεύτεροι αγωνίζονταν με το αδύναμο Γιβραλτάρ, η νίκη ήταν μονόδρομος.

Αμ δε. Οι Γεωργιανοί «χτύπησαν» στην κόντρα επίθεση και ο Qazaishvili μόλις στο 38ο λεπτό, παραβίασε την εστία του Marshall. Την ίδια ώρα οι άσπονδοι γείτονες έπαιζαν… πόλο με το Γιβραλτάρ, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 7-0 στο αχανές γήπεδο του Φάρο. Σκωτία 10, Ιρλανδία 12 ως εδώ. Σωστα; Επόμενη αγωνιστική τρεις μέρες μετά. Σκωτία-Γερμανία και Ιρλανδία-Γεωργία. Δυστυχώς έλαχε στους Σκωτσέζους να δίνουν το σημαντικότερο παιχνίδι απέναντι στους πρωταθλητές κόσμου. Όσο κι αν υπερέβαλλαν εαυτόν, παραδόθηκαν τελικά στις ορέξεις των Gundogan και Muller. Η εντός έδρας ήττα με 3-2 δεν ξίνισε κανέναν, ωστόσο αυτό που είχε «πονέσει» περισσότερο ήταν το νικηφόρο τέρμα του Walters στο παιχνίδι που διεξαγόταν και πάλι την ίδια ώρα στο Δουβλίνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss