Η Αργεντινή εισήγαγε ταυτότητες που αναγνωρίζουν τα άτομα non-binary

Η Αργεντινή παρουσίασε ένα νέο σύστημα εθνικής ταυτότητας για άτομα που αναγνωρίζονται ως non binary.

Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, οι πολίτες της Αργεντινής έχουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται ως ουδέτεροι ως προς το φύλο.

Αυτό όμως δεν αντικατοπτρίζεται στα διαβατήρια και στα εθνικά έγγραφα της ταυτότητας, όπου οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν μόνο το φύλο ως «άνδρας» ή «γυναίκα». Για να το αλλάξει αυτό, μπορεί πλέον το άτομο που υποβάλλει τη σχετική αίτηση για νέα ταυτότητα να επιλέξει «x» για το φύλο του.

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που υιοθέτησε αυτό το νέο σύστημα, μετά από διάταγμα του Προέδρου Alberto Fernández.

Σε τελετή στο Μπουένος Άιρες, αποκάλυψε τη νέα σειρά δελτίων ταυτότητας με τη νέα μορφή «x» και παρέδωσε τα τρία πρώτα επίσημα έγγραφα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών της Αργεντινής και της υπουργού για θέματα γυναικών, φύλου και ταυτότητας.

«Υπάρχουν και άλλες ταυτότητες φύλου εκτός από εκείνες του άνδρα και της γυναίκας, και πρέπει να γίνονται σεβαστές», δήλωσε ο κ. Fernández.

«Το ιδανικό θα είναι, όταν όλοι μας θα είμαστε ακριβώς αυτοί που είμαστε χωρίς να νοιάζεται κανείς για το φύλο των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Η Αργεντινή εντάσσεται στη λίστα των χωρών, που έχουν ήδη υιοθετήσει αυτό το σύστημα για επίσημες ταυτότητες, όπως ο Καναδάς, η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία. Από την εκλογή του το 2019, ο Πρόεδρος Fernández υποστηρίζει τις προοδευτικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Πέρυσι, η κεντροαριστερή κυβέρνησή του νομιμοποίησε με επιτυχία την άμβλωση και ο κ. Fernández υπερασπίστηκε δημόσια τον γιο του, τον Estanislao, ο οποίος είναι φοιτητής σχεδίου μόδας και δημοφιλής drag queen.

Νωρίτερα φέτος, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Αργεντινή εισήγαγε επίσης έναν εφάπαξ φόρο στους πλουσιότερους ανθρώπους της, προκειμένου να βοηθήσει στην αποπληρωμή ιατρικών προμηθειών και στην οικονομική ανακούφιση για τις πληγέντες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ Αχινός - Το απόλυτο trend

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ Αχινός – Το απόλυτο trend του καλοκαιριού!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss