Η γλύπτρια που έγινε πριγκίπισσα! Ο βασιλιάς του Βελγίου συνάντησε για πρώτη φορά την εξώγαμη κόρη του πατέρα του

Η Ντελφίν Μποέλ είναι η 52χρονη γλύπτρια που ανακηρύχθηκε πριγκίπισσα του Βελγίου μετά από έναν μακρύ, δικαστικό αγώνα. Έπειτα από 7 χρόνια δικαστικής πάλης αναγνωρίστηκε και επίσημα ως κόρη του τέως Βασιλιά Αλβέρτου του Β’ του Βελγίου και της απονεμήθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας, ενώ παράλληλα απέκτησε δικαιώματα στην περιουσία του τέως βασιλιά του Βελγίου.

Όσοι γνωρίζουν και έζησαν από κοντά την Ντελφίν Μποέλ και τον αγώνα που έδωσε να αποδείξει ότι είναι η βιολογική κόρη του τέως Βασιλιά του Βελγίου κάνουν λόγο για μία αξιοθαύμαστη γυναίκα, καταξιωμένη εικαστικό, η οποία, αφού πέρασε 7 δύσκολα χρόνια αμφισβήτησης της αξιοπρέπειάς της, της  αξιοπιστίας και της αλήθεια της, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα της να διεκδικήσει αυτά που της άξιζαν.

Μάλιστα πριν από λίγες μέρες ένιωσε δικαιωμένη καθώς  ο γιος του τέως μονάρχη και νυν βασιλιάς του Βελγίου τη συνάντησε για πρώτη φορά καθώς εκείνη είναι η εξώγαμη κόρη του πατέρα του και ετεροθαλή αδελφή του. Μία συνάντηση, η οποία, απασχόλησε τον Βελγικό και διεθνή τύπο και δίκαια χαρακτηρίστηκε ιστορική. Ο Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου υποδέχτηκε την ετεροθαλή αδελφή του Ντελφίν Μποέλ στο Κάστρο του Λάκεν εκεί όπου βρίσκεται η επίσημη κατοικία του βασιλιά και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τον Βελγικό Τύπο η συνάντησή του βασιλιά Φίλιππου και της εξώγαμης κόρης του πατέρα του, της Ντελφίν Μποέλ έγινε μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου των Βρυξελλών όπου ορίστηκε  η 52 χρονη γλύπτρια να έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο της πριγκίπισσας, όπως επίσης και να φέρει το επώνυμο της βασιλικής οικογένειας και τέλος να έχει δικαίωμα στην περιουσία του τέως μονάρχη.

Η 52 χρονη εικαστικός είχε μάθει πριν από χρόνια, από τη μητέρα της η οποία είναι αριστοκράτισσα και έχει τον τίτλο της Βαρόνης, την αλήθεια για την ταυτότητα του πατέρα της ,ότι είναι καρπός της παράνομης σχέσης του τέως Βασιλιά Αλβέρτο τον Β΄ του Βελγίου με την  μητέρα της. Και ενώ η Ντελφίν γνώριζε πολύ καλά, τα πάντα για την ταυτότητα του πατέρα της, εκείνος όμως, όχι μόνο δεν το δεχόταν, αλλά αρνούνταν, πεισματικά, ο μονάρχης του Βελγίου να αποδεχθεί την αλήθεια που είχε φέρει σε δύσκολη θέση την οικογένεια του και είχε χαρακτηριστεί σκάνδαλο από τον Βελγικό Τύπο. Ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος ο Β΄ επέμενε μάλιστα ότι δεν είχε σχέση με τη μητέρα της Ντελφίν, την Βαρόνη Sybille.Ήταν ένας παράνομος δεσμός που γεννήθηκε στις αρχές του 1966 και διήρκεσε μέχρι το 1984.


Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν και έφτασε η στιγμή της δικαίωσης για την Ντελφίν Μποέλ όταν πριν από 10 μήνες ο τέως μονάρχης υποχρεώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου να υποβληθεί σε τεστ DNA. Σύμφωνα με τον Βελγικό Τύπο αν αρνούνταν να κάνει το τεστ πατρότητας, το δικαστήριο θα τον υποχρέωνε να πληρώνει καθημερινά, πρόστιμο 5000 ευρώ. Ο 85χρονος μονάρχης ο οποίος είχε αποσυρθεί από το στέμμα και το θρόνο είχε παραδώσει τα καθήκοντά του στο γιο του Φίλιππο δεν παραδεχόταν και αρνούνταν πεισματικά να αναγνωρίσει ως κόρη του, την 52 χρονη γλύπτρια. Το αποτέλεσμα του τεστ DNA ήταν ένα “ηχηρό χαστούκι” για τον τέως Βασιλιά του Βελγίου ο οποίος  μετά την δικαστική απόφαση αναγκάστηκε να  αναγνωρίσει και επίσημα ως κόρη του,την Ντελφίν Μποέλ. Εκτός από τον τίτλο της πριγκίπισσας, το δικαίωμα στην περιουσία του τέως μονάρχη έχουν επίσης και τα δύο παιδιά της 52 χρονης γλύπτριας τα οποία  θα λάβουν τίτλους ευγενείας και προνόμια που προέρχονται από τη βιολογική σχέση της μητέρας τους με τον τέως βασιλιά του Βελγίου.

«Μια δικαστική νίκη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την αγάπη ενός πατέρα, όμως προσφέρει όντως ένα αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλά παιδιά που πέρασαν την ίδια δοκιμασία θα βρουν το σθένος να προσφύγουν στη δικαιοσύνη», τόνισε η ομάδα δικηγόρων της Ντελφίν Μποέλ μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες και στους δημοσιογράφους για την απόφαση- κόλαφο για τον τέως μονάρχη.

Πριν λίγες μέρες  έγινε η ιστορική συνάντηση του νυν βασιλιά του Βελγίου με την ετεροθαλή αδελφή του, μάλιστα  ο πατέρας τους, τέως βασιλιάς Αλβέρτος, ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου του πως «ο ίδιος και η σύζυγός του είναι χαρούμενοι για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βασιλιά και ευελπιστεί πως από δω και πέρα θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους και ειδικότερα για τη Ντελφίν».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss